Noćas na FC-u: Magny i Gastelum predvode latinoamerički TUF!

UFC 21.11.2015 15:45h Autor:

The Ultimate Fighter: Latin America 2

Meksički Monterrey će biti domaćin drugog izdanja latinoameričkog finala The Ultimate Fightera. Ovaj će se događaj održati u noći sa subote na nedjelju 22. studenog, a predvodit će ga Neil Magny i Kelvin Gastelum.

The Ultimate Fighter Latin America 2 donosi finala u velter i lakoj kategoriji. Završnu borbu u velter kategoriji izborili su Enrique Marin i i Erick Montano dok će o pobjedniku lake kategoriji odlučivati Enrique Barzola i Horacio Gutierrez.

Cijeli događaj u Monterrey Areni predvode u velter kategoriji Neil Magny i Kelvin Gastelum. Magny (16-4) je na ovaj event uskočio umjesto ozljeđenog Matta Browna i već se pokazao kao kvalitetna opcija za borbu u posljednjem trenutku. Vrlo je često u kavezu i to češće od većine svojih kolega u najjačoj svjetskoj promociji. Početkom 2014. krenuo je u sjajnu seriju i ostvario pet pobjeda te izjednačio rekord Rogera Huerte s najviše pobjeda u kalendarskoj godini. Taj je nizi nastavio i u 2015. te je došao do sedam pobjeda za redom. Zaustavio ga je Demian Maia na UFC-u 190. Magny se na pobjedničke staze vratio u kolovozu kad je uskočio kao zamjena i pobijedio Erica Silvu.

Kelvin Gastelum (11-1) se u ovoj borbi vraća u velter kategoriju nakon što ga je, zbog neuspješnog skidanja kila uoči meča s Tyronom Woodleyjem, Dana White odlučio potjerati u srednju kategoriju.

U sunaslovnoj borbi borit će se Ricardo Lamas i Diego Sanchez. Sanchez (25-7) će se ovom prilikom boriti u pero kategoriji i sigurno će u Meksiku pokušati ponuditi što atraktivniju borbu protiv Ricarda Lamasa (15-4) koji u meč ulazi nakon poraza od Chada Mendesa.

U muha kategoriji vidjet ćemo obračun Jussier Formiga vs. Henry Cejudo. Formiga je na omjeru od 18 pobjeda i 3 poraza, a u posljednja tri meča je ostvario pobjede. Cejudo u karijeri još ne zna za poraz. U devet borbi ostvario je isto toliko pobjeda, a od ulaska u UFC upisao je tri pobjede jednoglasnom odlukom sudaca (Kimura, Cariaso i Camus).

Glavni dio programa na The Ultimate Fighter Latin America 2 otvorit će borbom u lakoj kategoriji Efrain Escudero i Leandro Silva. Escudero (24-9) je 2008. bio pobjednik The Ultimate Fightera 8, ali nastupi u najjačoj svjetskoj MMA promociji bili su prilično promjenljivi i suradnja je bila prekinuta. Treći se put vratio u UFC i nakon poraza od Leonarda Santosa slavio je u mečevima s Limom i Doberom. Ovog ga puta na suprotnoj strani čeka Leandro Silva (18-2-1, 1NC).

The Ultimate Fighter Latin America 2: Magny vs. Gastelum možete gledati uživo na Fight Channelu PPV u noći sa subote na nedjelju 22. studenog u 4 sata ujutro.

The Ultimate Fighter Latin America 2: Magny vs. Gastelum

Neil Magny vs. Kelvin Gastelum   
Ricardo Lamas vs. Diego Sanchez   
Jussier Formiga vs. Henry Cejudo   
Efrain Escudero vs. Leandro Silva

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI