Nizozemska, Rusija i Češka glavne UFC-ove europske mete za 2016. godinu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.10.2015 18:39h Autor:

UFC publika

UFC je dobio novog glavnog upravitelja za Europu, Afriku i bliski istok, Jamesa Elliotta. On je u razgovoru iznio neke planove za 2016. godinu, gdje je glavni UFC-ov cilj posjetiti neke države gdje još nisu organizirali event. No, Hrvatsku Elliott nije spomenuo.

Elliott je na novu poziciju postavljen jučer, nakon što je Dave Allen odstupio još u lipnju, a odmah je krenuo na ozbiljan posao. Elliott je posljednje dvije godine već ima dosta važnu funkciju u UFC-u, a bio je ključna osoba kod potpisivanja TV ugovora u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Češkoj, Slovačkoj i Rusiji. Upravo je jednu od tih država spomenuo kao prioritet.

"Nizozemska je jako bitna na našoj listi. Ona je izuzetno važno tržište za nas i to je država u kojoj smatramo da moramo organizirati event", rekao je Elliott o državi koja je prije svega poznata po najkvalitetnijoj kickboks sceni na svijetu. No, borci kao Alistair Overeem i Stefan Struve daju važnu nizozemsku crtu i UFC-u, a dodao je Elliott još neke države: "Rusija nam je također izuzetno atraktivna, kao i neke države srednje Europe, prije svega Češka. To su države gdje ćemo pokušati organizirati event u 2016. godini."

No, cijela Europa je UFC-u jako bitna. Nakon dugo vremena, organizacija napokon ima i europskog nositelja pojasa, kao i jednog privremenog pojasa, a u subotu se Joanni Jedrzejczyk i Conoru McGregoru može pridružiti i Alexander Gustafsson.

"Europski MMA nikad nije bio jači i kvalitetniji. Mislim kako imamo borce koji su u stanju napadati sam svjetski vrh te osvajati titule. Isto tako, imamo borce koji konstantno nastupaju na najjačim eventima. Gotovo svaki vikend po jedan novi europski borac iskoči, ostvari dobru pobjedu i pokaže kako je tu i da se na njega treba ozbiljno računati", nastavio je.

A zanimljivo je bilo čuti i razmišljanje o potencijalom PPV eventu, odnosno onome što je najavio Dana White. Predsjednik UFC-a je obećao Conoru McGregoru da će, ukoliko savlada Jose Alda, svoju titulu prvaka braniti na stadionskom eventu u Dublinu. No, problem je u terminima i američkim gledateljima, koji ipak čine najveću masu PPV kupaca. UFC je pokušavao neke stvari, sjećamo se siječanjskog eventa u Stockholmu, čija se glavna borba održala iza 2 sata iza ponoći, no pravo rješenje još nemaju.

"Vremenske zone su veliki problem, i koliko god pokušavali naći rješenje za to, mi zapravo ne možemo gotovo ništa. Problem sa stadionom je što on nema cijeli krov, a također je teško razmišljati uopće o PPV eventu u Europi zbog vremenske razlike i američkih fanova. Ne znam kako ćemo to izvesti", iskreno je rekao novi europski čelni čovjek UFC-a.

O eventu u Hrvatskoj se ozbiljno govori već neko vrijeme, no Elliott ovog puta nije ništa u vezi toga spomenuo. Puno više bi se moralo znati nakon što svoje borbe odrade Stipe Miočić i Mirko Filipović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI