Nitko kao McGregor: Nevjerojatnim brojkama potpuno ‘pomeo’ GSP-a, Lesnara, Silvu, Rousey i cijeli UFC roster!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.11.2016 10:44h Autor:

Conor McGregor

Iako konkretne brojke nisu objavljene, ugledni borilački portal Bloody Elbow prenio je procjene Davea Meltzera koji je odlučio prikazati koliko je zapravo popularan Conor McGregor. Ovoga je puta fokus bio na prodaji PPV-a, a u tom je segmentu Irac potpuno ‘pomeo’ konkurenciju.

Krenimo redom uspoređujući prodaju PPV-a u slučaju kada je borac bio sudionik glavne ili sunaslovne borbe. Apsolutni rekorder po prodanim PPV-ima je bivši vladar velter kategorije – Georges St. Perre. GSP je odgovoran za prodaju oko 10.5 milijuna PPV-a kroz 14 borbi, a to je prosjek od 750 tisuća po priredbi. Anderson Silva je pak prodao 9.3 milijuna, ili oko 10.5 ako mu pribrojimo UFC 200 na kojem nije bio ni u glavnoj, ni u sunaslovnoj borbi. To bi značilo da je kroz 17 ili 18 evenata ostvario 550, odnosno 585 tisuća prodanih PPV-a po eventu.

Brock Lesnar je privukao 7.7 milijuna kupnji kroz 8 pripredbi, a to čini prosjek veći od onog kojeg je imao prethodni dvojac (970 tisuća). Dana White nerijetko voli isticati kako je Ronda Rousey i dalje veća zvijezda od aktualnog prvaka perolake i lake kategorije, ali ove procjene govore kako je najpopularnija borkinja porodala oko 5.1 milijuna PPV-a kroz sedam evenata, a to donosi prosjek od 730 tisuća po priredbi.

E sada je došao red na McGregora…

“The Notorious” je u prvih godinu dana predvođenja PPV evenata, prodao oko 3.5 milijuna u tri priredbe, a ta su tri eventa prodala više PPV-a nego tri najprodavanija koja je tijekom karijere imao GSP. Nadalje, Conorova tri eventa s najgorim rezultatima su ostvarila veću prodaju od tri najbolja Rondina.

McGregorovih 3.5 milijuna prodanih PPV-a u razdoblju od srpnja 2015. do ožujka 2016. su nadmašila sve PPV prodaje koje je UFC ostvario u 2014. godini (procjenjuje se 3-3.2 milijuna). Taj nam podatak govori da su njegova prva tri eventa prodala više PPV-a nego cijeli roster u 2014. godini.

Irski je borac u 15 mjeseci prodao 6.85 milijuna PPV-a, što je nevjerojatnih 1.35 milijuna po eventu, ako se vratimo na početak članka možemo vidjeti da je to pregazilo onaj Lesnarov rekord u prosjeku.

Dosad je najbolja godina promocije bila 2010. kada se prodalo 8.8 milijuna PPV-a, za što su najviše zaslužni GSP i Lensar, no McGregor će u 2016. privući više prodaja od njih dvojice skupa u 2010. godini kada su prema procjenama u 4 borbe bili zaslužni za 3.5 milijuna kupnji, dok je McGregor u tri borbe stigao do brojke koja bi mogla iznositi 4.5 milijuna u ovoj godini.

Naglasimo i kako je samo UFC 100 event koji je bez McGregora uspio probiti brojku od 1.5 milijuna prodanih PPV-a, a Conor je tu granicu uspio probiti čak tri puta zaredom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI