Ništa od promjene odluke: “Ubod u oko je prekršaj samo ako se počinio prstima na ruci!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2019 10:28h Autor:

Zingano vs. Anderson

Komisija u Kaliforniji je odlučila da kontroverzna pobjeda Megan Anderson u meču protiv Cat Zingano ostaje važeća. Vijest je objavio MMAFighiting, a informaciju su dobili od glavnog čovjeka Komisije Andyja Fostera.

Podsjećamo kako se Zingano žalila na ishod meča protiv Anderson, koji se dogodio 29. prosinca u kalifornijskom Inglewoodu na UFC-u 232. Anderson je bacila udarac nogom, a nožni prst (palac) je upiknuo Zingano u oko nakon čega ona nije mogla nastaviti.

Na saslušanju ispred Komisije koje se održalo u utorak, Zingano je tvrdila da bi ubod nožnim prstom u oko trebao biti prekršaj, kao što je to slučaj s prstima na rukama. Zingano je tražila da se rezultat meča preinači u “No Contest”.

No, Komisija je u konačnici glasala s 6-1 za zadržavanje sadašnjeg rezultata. Njihov argument je bio da prema Unificiranim MMA pravilima faul ‘ubod u oko’ može biti samo posljedica prsta na ruci, a ne na nozi. Navodno je Andy Foster tražio od Komisije da se u budućnosti promisli o dodatku pravilima.

Kada se kontroverzna situacija dogodila, oko svega se oglasio i poznati sudački autoritet Big John McCarthy. On je također ustvrdio da nema prekršaja jer se prsti na nogama ne mogu kontrolirati kao oni na rukama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI