Ništa od Almeide, protiv Sandhagena boriti će se Lineker

UFC 23.12.2018 10:07h Autor:

John Lineker

Iako su prve vijesti govorile kako bi se Thomas Almeida trebao vratiti na prvom UFC eventu iduće godine i da će se boriti protiv Corya Sandhagena, do toga ipak neće doći. Almeida jednostavno još nije spreman i mjesto mu je preuzeo njegov sunarodnjak, John Lineker.

28-godišnji John Lineker (31-8, 12-3 UFC) odradio je tek jednu borbu ove godine. U svibnju je savladao Briana Kellehera i idući je nastup trebao imati protiv Dominicka Cruza, na kasnije otkazanom UFC 233 eventu. Nakon otkaza Cruza ostao je razočaran, bez borbe u pola priprema, tako da ne čudi što je odlučio iskoristiti ovu priliku, iako je u pitanju borba gdje puno toga stavlja na kocku.

Cory Sandhagen (9-1, 2-0 UFC) svakako je vrlo zanimljiv i talentiran borac, koji je u svom prošlom nastupu pokazao koliko vrijedi. Nokautirao je veterana Iuria Alcantaru te je spremio i svoj prvi bonus. On se trebao boriti protiv Thomasa Almeide, no komisija je odlučila kako Almeida ipak neće biti spreman. Prvobitni plan bio je njihovu borbu odvesti na neki drugi event, no ukazao se Lineker koji je preuzeo Almeidino mjesto u toj borbi.

Lineker je u posljednjih devet borbi upisao osam pobjeda i tek jedan poraz. Ako znamo da je taj isti od TJ Dillashawa, onda bi nam trebalo biti jasno koliko je Brazilac zapravo blizu priliku napasti titulu, što bi vrlo lako mogao biti revanš protiv Dillashawa. Ipak, vrh bantama je gust i nekoliko je ozbiljnih kandidata, no upravo to je razlog zbog čega se Lineker želi boriti i ostati aktivan.

Event na kojem se ova borba održava je UFC Fight Night 143, odnosno prvi event na ESPN+ servisu. Predvode ga Henry Cejudo i TJ Dillashaw u borbi za titulu muha kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI