“Nisam kriminalac, pustite me u SAD!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.09.2018 11:07h Autor:

Photo: Instagram

Ako samo letimično prođete pogledom po profesionalnim rezultatima ruskog MMA borca Mairbeka Taisumova, jedna stvar odmah upada u oči. UFC-ov borac lake kategorije od dolaska u elitnu promociju nikada nije odradio meč u SAD-u.

Debitirao je u Singapuru, zatim se borio po Brazilu, Švedskoj, Njemačkoj, nastupio je i na FN priredbi u Zagrebu, da bi posljedni nastup ubilježio u nizozemskom Rotterdamu. Koji je razlog zbog kojeg niti već najavljeni nastup protiv Evana Dunhama na UFC-u 223 u Brooklynu nije realiziran?

Odgovor je – viza za ulazak u SAD!

Taisumov, naime, do sada nije uspio dobiti vizu koja bi mu dopustila ulazak u Ameriku. Uoči dvoboja protiv Dunhama se činilo da bi mu se sreća mogla napokon osmijehnuti, no to na koncu nije bio slučaj. Rus će se sada sučeliti s Desmondom Greenom na UFC-ovom eventu u Moskvi.

“Uvijek je problem viza”, izjavio je Taisumov u posljednjoj epizodi Eurobasha.

“Moji odvjetnici su mi govorili da ću za dva tjedna dobiti vizu. Ali i dalje čekam. Obećali su mi da ću dobiti taj papir, ali ništa se ne događa. Ne znam koji je problem”, tvrdi “Beckan”.

Od dolaska u UFC ovaj bivši “contender” u M-1 Globalu je ubilježio šest impresivnih pobjeda (pet nokauta) i tek poraz od Michela Prazeresa. Spreman je za napad na sami vrh divizije, ali to će biti neizvedivo ukoliko ne uspije ishoditi vizu. Većina “velikih evenata” i mečeva se održava upravo u SAD-u.

“Ja nisam kriminalac, nisam napravio ništa pogrešno. Ja sam samo sportaš. Čitav život sam uložio u sport, a sada zbog komada papira se ne mogu boriti protiv najboljih boraca u najboljoj promociji. Ovo je trenutačna situacija, ali nadam se da će se riješiti vrlo brzo i da ću dobiti vizu. Nisam izgubio zadnju nadu”, našalio se Taisumov koji je uvjeren da politika stoji iza ovoga…

“Ovo je samo politika, ne znam zašto su mene izabrali da me kažnjavaju. Ja sam jedini kojem ne daju vizu od mnogih ruskih boraca. Politika je za političare, ne znam što sam im ja kriv”.

Dapače, Taisumov je uvjeren da UFC upravo radi problema s vizama oklijeva prilikom potpisa ugovora s ruskim borcima.

“U Rusiji ima toliko talentiranih boraca. Znate li zašto nisu potpisali mnogo Rusa prije ovog eventa u Moskvi? Zato što nemaju američku vizu. Sada UFC pita prije potpisa imaš li vizu za SAD. Ako imaš, možeš potpisati ugovor. Ovi problemi s vizama su ozbiljni za nas borce”, zaključuje Taisumov.

 

View this post on Instagram

 

#ufcmoscow ✍🏻⏳

A post shared by Mairbek Taisumov Official. (@taisumov155) on

 

View this post on Instagram

 

#ufcmoscow ⏳

A post shared by Mairbek Taisumov Official. (@taisumov155) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI