Nijemu i Ferreiri zasluženo borba večeri, bonusi Dillashawu i Medeirosu

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2014 11:25h Autor:

Yanci Medeiros

Nakon sjajnog UFC 177 eventa podijeljeni su i dodatni financijski bonusi. Najboljom borbu je potpuno zasluženo proglašeno sedam minuta rata između Ramseya Nijema i Carlosa Diega Ferreire, a bonusi za nastup su također potpuno zasluženo otišli TJ Dillashawu, koji je slavio high kickom te Yanciu Medeirosu, koji je odradio jedno od najatraktivnijih gušenja, možda i u povijesti UFC-a.

Ramsey Nijem i Carlos Ferriera su zasluženi nagrađeni bonus za odrađenu najbolju borbu večeri i fanovi mogu samo žaliti da nije potrajalo dulje od sedam minuta. Nijem je, kao i uvijek, krenuo agresivno i bez kalkulacija, a Brazilac je reagirao onako kako se samo može poželjeti, to je prihvatio.

Tako se kroz sedam minuta moglo vidjeti pregršt upućenih i pogođenih bombi, dva lijepa pokušaja gušenja i još bolja izvlačenja iz njih te efektan nokaut, koji je ipak došao kao Nijemova greška, odnosno kao posljedice želje za borbom na nogama. Američki se borac izvukao iz giljotine, došao u full mount poziciju, no nakon nekoliko dobro upućenih "ground and pound" udaraca se, vjerojatno u strahu od trokuta, odlučio vratiti na noge. Tamo je nastavio istim stilom, no pogodila ga je jedna kontra i borba je bila završena.

TJ Dillashaw je raznovrsnost svoje tehnike pokazao jednim high kickom, kojeg je pogodio nakon što mu je Soto blokirao nekoliko udaraca boksačkim tehnikama. Iako nije izgledao dovoljno snažno, vjerojatno je pomogao i nedostatak kondicije kod Sota, koji se pripremao za borbu u trajanju od tri runde.

A Yanci Medeiros je izveo jedno od najatraktivnijih gušenja u povijesti UFC-a. Nakon što smo prošli tjedan vidjeli prvu "omoplatu" u UFC povijesti, sad smo prvi put vidjeli "reverse bulldog choke", kojim je štićenik braće Diaz došao do svoje prve UFC pobjede. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI