Nigerijski stroj protiv vikinškog ratnika na sjajnom UFC 219 (VIDEO)

UFC 21.10.2017 11:50h Autor:

Usman vs. Meek

Za UFC 219 event najavljen je sjajan nigerijsko-norveški okršaj u velter kategoriji, između Kamarua Usmana i Emila Meeka.

Iako ovako na papiru ovo izgleda kao sjajna borba, teško je zaključiti po kojim su se referencama UFC-ovi matchmakeri vodili pri ugovaranju ove borbe. Jednan od najvećih potencijala kategorije, koji je svojim nastupima potvrdio kako je spreman za velike borbe i elitne protivnike, uparili su protiv borca koji ima tek jednu UFC borbu, nebitno koliko je u njoj impresivno izgledao.

Kamaru Usman (11-1, 6-0 UFC) produkt je Blackzilliansa, a do UFC-a je došao putem 21. sezone Ultimate Fightera. Od tada impresionira u oktogonu te svakom borbom izgleda sve bolje. Njegova snaga i hrvanje su superiorni te je sposoban fantastično držati kontrolu, a u posljednjem meču je unio i malo atraktivnosti te je brutalno nokautirao Sergia Moraesa u prvoj rundi. Do sada je, osim Moraesa (6-2-1 UFC) savladao sjajne borce poput Leona Edwardsa (6-2 UFC), Warlleya Alvesa (4-2 UFC) i Seana Stricklanda (6-2 UFC), borce sa uistinu fenomenalnim UFC skorovima te se nalazi na 11. mjestu kategorije s tendencijom prema puno boljem plasmanu. No, to nije UFC-ovim matchmakerima dovoljno da ga upare s nekim rangiranim borcem.

Daleko od toga na Emil Meek (9-2, 1-0 UFC) nije sjajan borac, no iskustvo u oktogonu je svakako na strani njegovog protivnika te je možda malo nepošteno i prema njemu da ga tako brzo upare s pravim strojem, kako možemo okarakterizirati nigerijskog borca. Meek je do UFC-a došao tako što je na Venator eventu nokautirao Rousimara Palharesa, a nešto slično je u UFC debiju napravio Jordanu Meinu. Svakako je borac na kojeg treba obratiti pažnju, no dojam je kako možda još uvijek nije spreman za Usmana te da je Nigerijac zaslužio eminentnijeg protivnika. Naravno, na Meeku je da dokaže kako to nije tako te kako on ima kvalitetu doći do pobjede u ovoj borbi, pobjede koja bi njega katapultirala među rangirane borce, dok bi Usmanu poraz izuzetno loše djelovao na njegov skor i reputaciju, za koju se čini da baš nije na nivou na kojem bi prema njegovim nastupima trebala biti.

Tko zna, možda ga UFC uistinu nema namjeru previše promovirati, jer neki drugi borci bi s ovakvim “portfoliom” u ovoj borbi bili zvijezde nekog carda, s velikom borbom ispred sebe. Ovako će Usman morati nastaviti graditi svoj put preko nadolazećeg borca, ali i borca koji zbog svega u vezi sebe ima puno veći marketinški potencijal nego što je to slučaj kod fenomenalnog, ali podosta neprimjetnog nigerijskog borca.

UFC 219 održava se 30. prosinca u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI