Nick Diaz želi izigrati Atletsku komisiju i odraditi meč van Nevade

UFC 01.08.2012 07:53h Autor:

Nick Diaz

 

 Trener i menadžer Nicka Diaza, Cesar Gracie, otkrio je da će pokušati nagovoriti Danu Whitea da im da meč i prije isteka jednogodišnje suspenzije koja traje sve do veljače iduće godine.

Cesar Gracie posljednjih nekoliko dana jedna je od glavnih zvijezda MMA medija diljem svijeta ponajprije zahvaljujući njihovom izazovu upućenom aktualnom prvaku UFC-a u srednjoj kategoriji Andersonu Silvi, a sada su otkrili i da traže način na koji bi mogli zaobići suspenziju i omogućiti Nicku Diazu da se bori prije veljače 2013. godine.

Gracie je najavio da će u razgovoru s Danom Whiteom pokušati ga nagovoriti da iskoriste mogućnost i pruže Diazu borbu van Las Vegasa, odnosno savezne države Nevade. Naime, njihova odluka o suspenziji zbog korištenja marihuane vrijedi samo za području Nevade, dok u svim ostalim američkim saveznim državama i u inozemstvu ona ne vrijedi.

“Ostale Atletske komisije ne zanima odluka iz Nevade. Nick bi se primjerice mogao već sutra boriti u Teksasu. UFC je već napravio iznimku u određenim slučajevima, čak se i Vitor Belfort borio u inozemstvu tijekom svoje suspenzije zbog uporabe steroida”, rekao je  Cesar.

Ipak je malo vjerojatno da će UFC pristati na takav potez s obzirom da čak ni Alistairu Overeemu neće pružiti priliku da meč odradi negdje drugdje, iako je to pravno izvedivo.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI