Nick Diaz u pravu: GSP je bio pretežak na vaganju prije borbe!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.04.2013 08:30h Autor:

Georges St-Pierre

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena i trenutno najveći mamac za prodaju UFC-ovog PPV-a, Georges St-Pierre, u razgovoru s jednim medijem iz svoje domovine priznao je da je bio nešto malo teži nego što je smio biti na službenom vaganju prije nastupa na UFC-u 158 protiv Nicka Diaza.

To je jedan od razloga zbog kojih se odvjetnik Nicka Diaza javno žalio, jer je vrlo jasno pravilo da u slučaju borbe za titulu prvaka nijedan borac ne smije prekoračiti propisanu težinu, što je u ovom slučaju bilo 170 poundsa. U prestiž borbama postoji tolerancija od jedan pounds.

"Nisam siguran, ali priznajem da je moguće da sam na vaganju tog dana imao 170,4 poundsa", rekao je GSP za kanadski La Presse, a Atletska komisija u Quebecu odlučila je "oprostiti" mu spomenutih otprilike 150 grama prekomjerne težine te su službeno zabilježili kao da je imao točno 170 poundsa.

Posljedica za GSP-a u ovom slučaju vjerojatno neće biti, to je ipak propust tamošnje Atletske komisije, ali lako moguće da motivira UFC-ove čelnike na vlastitu strožu kontrolu kako se ne bi nepotrebno dovodili u neugodne situacije u budućnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI