Nick Diaz suspendiran na pet godina!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.09.2015 11:28h Autor:

Nick Diaz

Sportska komisija Nevade suspendirala je Nicka Diaza na pet godina zbog pada na doping testu koji je napravljen na UFC-u 183 i borbe s Andersonom Silvom.

Nick Diaz i Anderson Silva borili su se u siječnju na uFC-u 183, ali obojica su pali na doping testu. Anderson Silva je zaradio kaznu od dvije godine i 380 tisuća dolara jer je bio pozitivan na anaboličke supstance drostanolane i androsterone. Nick Diaz je prošao puno gore, a bio je pozitivan na marihuanu te bi kazna od pet godina za ovog 32-godišnjeg borca mogla značiti kraj karijere. Diaz je kažnjen i oduzimanjem 30% zarade od meča što znači 150 tisuća dolara.

Sportska komisija je u obrazloženju navela da je razlog ovako visoke kazne činjenica da mu je ovo već treći takav prekršaj. Jedan od članova komisije, Pat Lundvall, predložio je doživotnu zabranu za Diaza jer je bio vrlo ljut nakon što je borac odbio svjedočiti. Naime, Diaz je na svjedočenju odbio odgovoriti na bilo koje pitanje, govoreći da se poziva na 5. amandman kod svakog pitanja. Peti amandman američkog ustava štiti osobu da svjedoči protiv sebe te svjedok ili optuženi može odbiti odgovoriti na pitanja koja ga mogu inkriminirati bez ikakvih posljedica.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI