Nick Diaz pokreće žalbu protiv GSP-a: Varao je na vaganju i doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.03.2013 08:26h Autor:

Nick Diaz

Nick Diaz nije se u potpunosti pomirio s porazom koji je doživio u svojoj posljednjoj borbi kada je odradio 25 minuta protiv Georgesa St-Pierrea u meču za titulu UFC-ovog prvaka u velter kategoriji.

Sjajni kanadski borac, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih svih vremena, u posljednje se vrijeme susreće zaista s brojnim neočekivanim problemima. Nakon što ga je prije nekoliko dana jedan UFC-ov borac upozorio da je na kimonu u kojem je izašao u oktogon na UFC-u 158 imao oznake ratnih zločinaca, sada stiže i optužba da službeno vaganje, pa čak i doping test nakon borbe nisu provedeni regularno.

Nick Diaz je putem svog odvjetnika pokrenuo žalbeni postupak pred nadležnom Atletskom komisijom u Kanadi, a žali se da je GSP bio pretežak na vaganju, kao i na to da doping test nije odrađen sukladno svim propisanim pravilima.

"Atletska komisija Quebeca 16. ožujka nije se držala svih pravila koja se provode u slučaju kada se radi o borbi za titulu prvaka UFC-a ili sukladno ugovoru koji su oba borca potpisala. U ugovor jasno stoji da u slučaju da borac prekorači dozvoljenu kilažu 20% posto honorara će biti oduzeto i dodijeljeno njegovom protivniku."

"Članak 168 jasno utvrđuje da maksimalna kilaža je određena ugovorom i ona je trebala biti 170 poundsa, a 170 i 170,9 pounda nije ista stvar baš nigdje u svijetu. Nema ni najmanje dvojbe da je on morao imati točno 170 poundsa i ne postoji ni najmanja mogućnost drukčije interpretacije pravila. Tamošnja Atletska komisija dozvolila je borcu da na svom domaćem terenu ima prekomjernu težinu. Komisija je u više navrata radila nedozvoljene ustupke St-Pierreu"

"Nadalje, ozbiljan propust napravljen je i kod doping testa prilikom kojeg se mora nadgledati borca u svakom trenutku kada se uzima uzorak za analizu ima li u organizmu nedozvoljenih supstanci. Zbog svega toga GSP je obvezan ponuditi Nicku Diazu priliku za revanš ili se odreći svoje titule prvaka u velter kategoriji", naveo je u svom dopisu Diazov odvjetnik Jonathan Tweedale.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI