Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nick Diaz objašnjava zašto puši marihuanu | Fight Site

Nick Diaz objašnjava zašto puši marihuanu

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2012 10:48h Autor:

Nick Diaz

Cesar Gracie je digao slušalicu ESPN-ovom novinaru i na pitanje o revanšu protiv Carlosa Condita je kratko, ali zagonetno odgovorio:

“Da, rekao sam da neće biti revanša. To je sve što mogu reći i ne mogu iznositi nikakve druge detalje. Ja ne mogu napraviti ništa oko toga i možete me citirati ako hoćete. Neće biti revanša, osim toga, ne mogu ništa izjaviti.”

To je bilo prekjučer, a već se tada pojavila glasila da je Nick Diaz opet, drugi put nakon 2007. godine, pao na testu za droge. Naravno, u pitanju je njegova slabost – marihuana, koju prema vlastitom priznanju svakodnevno konzumira. Danas je vijest potvrđena d strane Atletske Komisije i sada mu prijeti godina dana suspenzije, drakonska novčana kazna, a čitava karijera u UFC-u je pod upitnikom. Naravno, o revanšu protiv Condita više nitko ne priča. Nitko više čak niti ne spominje prošlotjedni dvoboj jer da je Diaz i kojim slučajem pobijedio, odluka bi vrlo vjerojatno bila promijenjena u No Contest. Ista situacija mu se dogodila i već spomenute 2007. nakon dvoboja protiv Takanorija Gomija na Prideu 33.

Oni koji su se pitali zašto Diaz puši marihuanu, možda će dio odgovora pronaći u njegovoj izjavi iz 2009. godine kada je za LA Times izjavio:

“Kao korisnik canabisa svjesniji sam okoline oko sebe. Sretan sam kada se mogu napušiti, slušati malo dobre glazbe… Nemam problema s testovima za droge. Bez ikakvih problema, sa samo osam dana čišćenja nekim biljnim pripravcima, mogu očistiti svoj organizam. Svaki dan pijem pet litara vode i istih tih pet litara vode iz sebe izbacim znojem. Bit ću dobro”, objasnio je Diaz.

Očito se ovaj put malo preračunao i biljni lijekovi nisu odradili posao. Ili se možda nije dovoljno znojio. Tko zna?

S obzirom da marihuana definitivno nije doping i ne pomaže borcu tijekom meča, mnogi se pitaju zašto je uopće zabranjena od strane Atletske Komisije. Evo odgovora i na to pitanje. Objašnjenje je dao direktor Atletske Komisije Nevade, Keith Kizer.

“Marihuana ili alkohol ti mijenjaju reflekse, usporavaju ih i zato se lakše možeš ozlijediti. Ili ti mogu smanjiti bol u trenutku kada primiš udarac. To su razlozi zbog kojih borcima ne dopuštamo niti da dobivaju injekcije Cortisona u leđa ili ruku prije borbe. Oni tada  ne bi shvatili da su ozlijeđeni i nastavili bi se boriti. Sljedeća stvar bi bile trajne ozljede”, objasnio je Kizer.

Epilog ovog slučaja i dalje čekamo, a kako sada stvari stoje, Diaz će biti suspendiran na godinu dana. Novi dvoboj protiv Condita je sada znanstvena fantastika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI