Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Nick Diaz najavio povratak u UFC! | Fight Site

Nick Diaz najavio povratak u UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2018 10:10h Autor:

Nick Diaz

Nick Diaz se više ne mora brinuti hoće li završiti iza rešetaka radi nekoliko kriminalnih djela koje mu je tužiteljstvo u Las Vegasu stavljalo na teret nakon vrlo ružnog incidenta koji se dogodio prije par mjeseci, a u kojoj je sudjelovala njegova prijateljica.

U četvrtak je, naime, okružni tužitelj (The Clark okrug) u Nevadi odlučio odustati od daljnjeg progona UFC-ovog borca. Vijest je medijima otkrio Diazov odvjetnik Ross Goodman koji im je među ostalim rekao:

“Zahvalni smo što je Ured državnog tužitelja bio pošten kada je ponovno proučavao ovaj slučaj na temelju dokaza te su odlučili odbaciti sve optužbe.”

Sudac u Las Vegasu je nakon toga poništio čitav slučaj što znači da se Diaz više ne mora bojati da bi mogao završiti iza rešetaka. A u jednom trenutku nije izgledalo tako dobro za UFC-ovu super-zvijezdu.

Nedavno je, naime,  tužiteljstvo dodalo još dva kriminalna djela u njegovu optužnicu. Glavni tužitelj je za američke medije još nedavno potvrdio da će se Diaz suočiti i s optužbom za “nanošenje ozljeda davljenjem” i “nasilje u kući s fizičkim posljedicama”. I to povrh drugih kriminalnih djela (naslje u kući) koja su mu inicijalno stavljana na teret.

35-godišnji Diaz je nakon što je saznao odluku tužiteljstva o odbacivanju svih optužbi, odlučio objaviti “post” na društvenim mrežama u kojem stoji kako je zahvalan jer je ovaj slučaj završen. Također je zahvalio svom odvjetniku Rossu Goodmanu i fanovima koji su ga podupirali tijekom suđenja.

Nick Diaz je slobodan čovjek!

“Sretan sam što mogu ovo poglavlje života staviti iza sebe i sada ću se fokusirati na svoj povratak”, napisao je među ostalim Diaz.

“Fokusiranje na povratak” je bilo upravo ono što su htjeli čuti njegovi mnogobrojni fanovi. Naime, Diaza u akciji nismo vidjeli još od 31. siječnja 2015. godine i meča protiv Andersona Silve. Poraz je preinačen u “No Contest” nakon što je Brazilac pao na doping testu. Diaz je pao na testu na droge (cannabis) što ga je koštalo suspenzije.

Najprije je kažnjen s pet godina zabrane natjecanja, ali je pritisak javnosti urodio plodom pa je kazna smanjena na 18 mjeseci. Ranije ove godine je prihvatio i kaznu USADA-e u trajanju od jedne godine (retroaktivno od travnja 2017) jer im nije javljao svoju lokaciju što je prema ugovoru s UFC-om prisiljen činiti.

Baš negdje prije ovog ružnog incidenta, glasno se špekuliralo o Diazovom povratku. On bi se sada mogao i realizirati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI