Nick Diaz: Mogao bih pobijediti Khabiba, mrzim njegov prljavi stil borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2018 22:41h Autor:

Nick Diaz

Nick Diaz iznio je svoje mišljenje o borbi Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora, ali je također iznio i mišljenje o svojim šansama protiv dagestanskog MMA majstora.

Stariji, popularni, ali i uspješniji brat Diaz gostovao je u MMA Weekly podcastu, gdje se kao tema provlačila u subotu održana borba, koja će vjerojatno još neko vrijeme biti udarna tema u MMA krugovima. Nick je borbu gledao te je dobio neki dojam, ali ne samo to. Nicku se pojavila i želja za borbom protiv pobjednika iste.

“Mislim kako Conor nije ličio na sebe u toj borbi. On nije bio potpuni Conor McGregor. Navijao sam za njega, želio sam da pobijedi jer mi je dosta gledanja onakvog stila pobjeđivanja. Za mene je to prljavi stil borbe. Ono što fanovima danas potrebno je više mene, a manje Khabiba. Što manje hrvača i defenzivnih boksača koji rade dosadne borbe. To je meni prljav način i to je to”, rekao je Nick, koji je dobio dozvolu ponovno se boriti, ali još ne postoje nikakve pretpostavke ili informacije kada bi se to moglo dogoditi, kao niti tko bi mu zapravo mogao biti adekvatan protivnik.

Nick misli kako bi to bio Khabib i spreman je boriti se protiv njega, uvjeren kako ima ono što je potrebno za savladati ga. No, morali bi pronaći težinu na kojoj bi se to odradilo.

“Moraš imati poseban stil da bi savladao hrvača na podu. McGregor je novajlija na podu. Mislim da bi moj brat Nate savladao Khabiba, a definitivno sam siguran da ga ja mogu pobijediti. No, morali bi to uraditi u međukategoriji jer nema šanse da se i pokušam spustiti na 70 kilograma.”

Ipak, smatra da je Conor McGregor borac koji ima kvalitete nužno potrebne za parirati Khabibu, samo da ih nema dovoljno.

“Moraš biti nešto kao McGregor, ali moraš biti u sposobnosti preživjeti njegovu borbu na podu. Conor jednostavno nije imao pravu obranu, odnosno pravo rješenje za njegov parter”, objasnio je Nick što je potrebno za doći do pobjede protiv Khabiba.

Nick se nije borio od siječnja 2015. godine, kada je poražen od Andersona Silve. Nakon te borbe suspendiran je zbog pada na doping testu, a osim toga su se pojavili još neki problemi. Oni su sada iza njega i 35-godišnji borac može ponovno u kavez. Naravno, ukoliko to želi i ukoliko se pojavi prava ponuda. Posljednju pobjedu upisao je sada već davne 2011. godine, kada je savladao B.J. Penna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI