Nicco Montano i Valentina Ševčenko u planu kao glavna borba “on FOX” eventa u Calgaryu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.04.2018 09:25h Autor:

Nicco Montano i Valentina Ševčenko

Vrlo brzo bi UFC on FOX 30 event mogao dobiti svoju glavnu borbu, jer od relevantnih izvora dolaze informacije kako su pri kraju pregovori oko borbe za titulu ženske muha kategorije. Nicco Montano trebala bi ju braniti protiv Valentine Ševčenko.

Montano je prva prvakinja ove mlade kategorije, koja je zapravo ustanovljena putem 26. sezone Ultimate Fightera, čija je Montano u prosincu prošle godine postala pobjednica. Savladala je Roxanne Modafferi na finalnom eventu, čime joj je pripao pojas prvakinje, ali i velika meta na leđa. Meta u koju su mnogi odmah uputili “Bullet”, aludirajući na nadimak Valentine Ševčenko.

Ševčenko ipak nije odmah postala izazivačica, nego joj je UFC dao jednu raniju borbu u ovoj kategoriji, a svi se sjećamo kako je izgledalo njeno demoliranje Priscille Cachoeire, koje nije prekinuo Mario Yamasaki u situaciji kada je više puta morao. Ševčenko je u toj borbi djelovala zastrašujuće i nije bilo nikakve sumnje kako će ona dobiti priliku napasti titulu muha kategorije, nakon što je prošlo ljeto imala neuspjeh u bantamu. Na UFC 213 poražena je od Amande Nunes sudačkom odlukom, a mnogi su fanovi smatrali kako je napravila dovoljno za doći do titule. Sada će do nje pokušati doći godinu dana kasnije, no u svojoj prirodnoj kategoriji.

Nije teško zaključiti da u povijesti UFC-a nije postajala situacija gdje je prvak ili prvakinja u startu bio ovoliki autsajder, no Montano je to već proživjela u samom Ultimate Fighteru, gdje je pristigla kao tek 14. nositeljica od 16 borkinja, da bi redom izbacivala treću Lauren Murphy, šestu Montanu De La Rosu, drugu Barb Honchak te na kraju i prvopostavljenu borkinju, Modafferi. Ova borkinja ima odličnu boksačku tehniku, jako se dobro kreće i donosi vrlo inteligentne odluke u borbi. Budući da se samo finalna borba showa računa u profesionalni skor, on joj trenutno iznosi četiri pobjeda i dva poraza.

Ipak, znajući kako je do sada u oktogonu izgledala Ševčenko, ne treba čuditi kako mnogi očekuju da bi Montano mogla doživjeti sudbinu sličnu onoj koju je doživjela Cachoeira. 30-godišnjakina rodom iz Kirgistana u UFC-u je do sada savladala imena poput Sarah Kaufman, Holly Holm i Julianne Pene, dok je tek Amanda Nunes dva puta došla do pobjeda sudačkim odlukama. Osim toga, iza sebe ima trofejnu kickboxing karijeru uz skor od 56 pobjeda i dva poraza. Tijekom nje se tri puta susrela s bivšom UFC prvakinjom slamka kategorije, Joannom Jedrzejczyk i sva ti puta je slavila.

Ukoliko ova borba bude potvrđena, a sve vodi k tome da hoće, ona bi se trebala održati na UFC on FOX 30 eventu, koji se održava 28. srpnja u kanadskom Calgaryu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI