Ngannouv trener skinuo rukavice: “White je u pravu, Francisa je obuzeo ego! Promijenio se nagore!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.08.2018 12:09h Autor:

Francis Ngannou

Dugogodišnji trener Francisa Ngannoua Fernand Lopez je u razgovoru za MMANews.pl potvrdio tezu koju je nedavno javno izrekao predsjednik UFC-a Dana White, a koja glasi – “Ngannoua je uništio nabujali ego!”.

Lopez je u podugačkom intervjuu za poljski medij praktički potvrdio sve ono što je White rekao, a svom pulenu zamjera što ga nije zaštitio nakon poraza od Stipe Miočića. Tada su kritike za lošu pripremu išle na račun Lopeza koji je očekivao da će Kamerunac stati u njegovu zaštitu i priznati kako je on taj koji se nije držao zacrtanog pripremnog i taktičkog plana.

“Ono što mogu rećioi Francisovom egu, a o čemu je Dana White rekao istinu, jest da mogu potvrditi njegove riječi jer sam tome svjedočio. To je jedina istina, to je jedina činjenica za koju mogu reći da je 100 posto tako. Zašto govorim ovo? Pa zato što mi je Francis poput brata, a kada imate problem s bratom, onda morate biti potpuno iskreni prema njemu. Tako da bi vaš brat mogao postati bolji čovjek”, smatra Lopez koji je očito jako razočaran razvojem odnosa sa svojim učenikom.

“Kako bi od Francisa napravili boljeg čovjeka, neki moraju odraditi prljav dio posla. A taj dio je reći mu da ima velik ego i da se tijekom vremena promijenio nagore kao čovjek. To je istina. Imao sam razgovor s njim i rekao sam mu u lice – ‘promijenio si se prijatelju, promijenio si se. Nisi isti kao prije. Ego te ubija, sve se svodi na tvoj ego.'”, dodaje razočarani Lopez.

Stručnjak se osvrnuo i na posljednja dva nastupa Francisa Ngannoua; najprije na poraz protiv Stipe Miočića, a onda i na katastrofu protiv Lewisa. U Lopezovim očima Kamerunac se nije držao dogovorenog plana u meču sa Stipom, govoreći o posljednjem nastupu kaže da pripreme nije odradio s njim, nego u “Syndicate MMA” dvorani.

“Čitavo vrijeme kada je bio u Vegasu, bio je dio mog tima. Nikada ga nije napusio. Svaki put kada sam ga pitao je li i dalje dio MMA Factoryja, nikada me nije razočarao. Uvijek je odgovorio potvrdno. Između nas dvojice nikada nije bilo problema, ali je za zadnji meč odlučio pripreme odraditi u Syndicate dvorani. Razlog je taj što se ta dvorana nalazi blizu UFC Performace instituta. Tako da ga je za zadnji meč pripremao John Wood. Nazvao me i pitao me želim li biti pomoćni trener, na što sam ja pristao jer mi je to bilo logično.”

“Ja sam stradao kroz Francisovu karijeru. Ja i moja dvorana. Nakon poraza od Stipe za pojas prvaka, nastalo je mnogo problema. I za mene i za moju dvoranu. Da je Francis postao svjetski prvak, to bi bilo sjajno za sve nas. Ali on to nije učinio jer se nije htio držati zacrtanog taktičkog plana. Držao se taktike sve do meča sa Stipom, a za zadnji meč ga nisam trenirao ja, nego Syndicate MMA”, dodaje Lopez.

Na kraju razgovora je ponovio što ga je kod “Predatora” najviše razočaralo – činjenica da nije stao iza njega u najtežim trenucima.

“Kada su me svi napali i govorili koliko sam loš trener, bilo bi lijepo da je Francis stao u moju obranu i rekao ‘ne, on je odradio svoj dio posla, ali ja sam bio taj koji sam trebao nešto napraviti, ali se nisam držao dogovora’. Umjesto toga, šutio je, a ljudi su nas ubijali komentarima.”

“Izgubili smo meč protiv Stipe kao tim, zajedno. Naravno da ima i moje krivice. Ne želim reći da je isključivo on kriv, ali Francis je taj koji se nije držao dogovorene taktike i to je morao reći”, zaključuje trener.

Dojam je da su zajednički dani Francisa Ngannoua i Fernanda Lopeza završili… Pogotovo nakon ovako eksplicitnog intervja. Teško se sjetiti kada je neki trener  u MMA svijetu ovako kritički i direktno govorio o svom pulenu. Bio on bivši ili sadašnji!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI