Ngannouv trener prebacio odgovornost: Nije se držao taktike, ima sreće što ga Stipe nije htio završiti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2018 10:22h Autor:

Miočić vs. Ngannou

Tjedan dana nakon što je njegov pulen prvi put poražen unutar Octagona, prvi put u medijima možemo pročitati reakciju i komentar glavnog trenera Francisa Ngannoua – Fernanda Lopeza. Podsjećamo, Kamerunac “je stradao” od strane Stipe Miočića u glavnoj borbi UFC-a 220 u Bostonu u meču u kojem je mogao postati prvak UFC-a u teškoj kategoriji.

Lopez je proteklih dana žestoko kritiziran od strane mnogih analitičara i komentatora. Ne samo radi loše pripreme svog sportaša, koji nakon prve runde nije mogao disati, nego i radi loših uputa tijekom samog dvoboja, pa čak i nekih amaterskih grešaka koje su činjene između rundi (poput grijanja borca ručnikom, umjesto da ga hlade). No, čini se kako je Lopez krivnju za poraz odlučio prebaciti na svog borca za kojeg tvrdi da se uopće nije držao zadane taktike. U nekoliko navrata je tijekom intervjua izrazio razočaranost Ngannouvim nastupom i načinom na koji je odradio posao u kavezu…

U intervjuu za MMANytt, Lopez je priznao kako su imali čak i sreće jer je Stipe mogao ići još žešće u trenucima kad Ngannou više nije mogao parirati i bio je potpuno slomljen.

“Očito je da meč nije prošao onako kako smo zamislili. Očekivali smo nivo kvalitete kakav je Stipe i prikazao, bio je nevjerojatan, a promjene ritma u samom meču koje je činio, su bile prekrasne. Sretni smo što nije pokušao završiti Fracnisa, jer u mnogo navrata nije želio dati sve od sebe u neki zahvat ili pokušaj gušenja jer je dozirao svoju potrošnju energije”, iskren je Lopez na početku razgovora.

No, uspio je pronaći i neke dobre stvari koje je pokazao Kamerunac…

“Bilo je i dobrih stvari s njegove strane. Pokazao je nevjerojatnu hrabrost i u niti jednom trenutku nije odustajao. Nitko nije mislio da će ovaj meč trajati 25 minuta, no Francis je uspio izdržati do kraja, a to mu svakako nije bilo lagano”, smatra Lopez i dodaje:

“Odradio je dobro posao preživljavanja, ali neću vam lagati, bio sam razočaran. Kada sam vidio Francisa kako žuri i baca ‘high kick’ odmah na početku, bio sam u šoku. To nije bio taktički plan. To je bilo nešto što je Stipe samo sanjao. On je jedva čekao da Francis krene jako i pokuša mu otkinuti glavu. To mu je samo olakšalo da mijenja ritam i lagano ruši Francisa na pod. Kao trener, u tom trenutku nisam mogao napraviti ništa. Naša taktika je bila da držimo distancu i bacamo kombinacije. Trebao je biti na oprezu, raditi korak unatrag kada je potrebno i paziti da Stipe ne bi koristio svoje hrvanje. To se naravno nije dogodilo.”

Zanimljivo, Lopez još uvijek nije analizirao meč s Ngannouam. Dvojac zapravo još uvijek nije niti pričao nakon meča…

“Da budem potpuno iskren, još uvijek nismo razgovarali nakon meča. Ne volim odmah ići u neke rasprave nakon što dvoboj završi, volim dati borcu dva tjedna da sve to probavi sam u sebi. Kada će biti spreman, za otprilike dva tjedna, onda ćemo pričati i pokušat ću razumijeti zašto je upotrijebio strategiju koju nismo zajedno osmislili. Nisam očekivao da će se ovo dogoditi. Naša taktika je trebala biti potpuno drugačija, ali Francis je jednostavno ušao unutra i krenuo je prežestoko. Lovio ga je po kavezu, a to nismo planirali”, zaključio je Ngannouv trener.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI