Ngannou za Novu TV: Stipe je sjajan, no još se nije susreo s nečim kao što sam ja

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.01.2018 23:21h Autor:

Francis Ngannou

Osam dana prije nego će ući u kavez i pokušati Stipi Miočiću preoteti naslov UFC prvaka teške kategorije, Francis Ngannou se video chatom javio novinarima Nove TV, kojima je odgovorio na neka pitanja i najavio borbu.

Glavno je pitanje naravno bilo o tome kako vidi odvijanje borbe, kako smatra da će završiti te koliko će trebati da to ostvari. Iz onog što je odgovorio se može dobiti dojam da Kamerunac nema namjeru žuriti sa završavanjem borbe, nego da bi mu taktika trebala biti strpljenje.

“Ova borba će završiti unutar dvije runde. Svi znaju da mi ne treba puno da završim borbu, samo jedan pravi udarac. Dočekati ću svoju priliku, a onda je i iskoristiti. Spreman sam čekati pravi trenutak, kakvu god da mi šansu pruži, ona će doći, a onda ću ga završiti”, samouvjereno je najavio novi ljubimac UFC-a i njegovog vodstva.

Ipak, shvaća da protiv sebe ima sjajnog borca te smo ovog puta čuli i pohvale koje je udijelio trenutnom prvaku, koji ispred sebe ima priliku postati jedini UFC-ov teškaški prvak koji je tri puta obranio titulu.

“Najveća kvaliteta mu je samopouzdanje, koje je razlog zašto skroz ide prema naprijed. Jako je dobar hrvač te uz to i odličan udarač. No, do sada se nije borio protiv udarača kao što sam ja. “

Mnogi smatraju kako je Ngannou borac koji ima samo jednu kvalitetu, a to je snaga udarca i da je potrebno samo pronaći način kako to izbjeći. S tim se također ne slaže.

“Ne razmišljam o tome, to je njihov problem. Mogu pobijediti udarcem, mogu pobijediti prisiljavanjem na predaju. Imao sam nekoliko takvih dobrih završnica i biti ću spreman ukoliko dođe do hrvačkog napada ili nečeg sličnog.”

Za kraj je bio upitan koliko zna o najvećem hrvatskom MMA borcu, Mirku Filipoviću.

“On se gotovo umirovio kada sam ja ušao u sport i u UFC, no vidio sam neke njegove borbe. Bio je sjajan udarač i imao je sjajan high kick.”

Do borbe je ostalo još osam dana, a uskoro će oba borca biti u Bostonu, odakle ćemo svakodnevno moći pratiti ih kroz UFC-ov Embedded serijal.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI