Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ngannou osudio trgovanje robovima u Libiji i prognozirao borbu s Miočićem | Fight Site

Ngannou osudio trgovanje robovima u Libiji i prognozirao borbu s Miočićem

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.12.2017 15:25h Autor:

Francis Ngannou

Nokautiravši Alsitaira Overeema na UFC-u 218 teškaš Francis Ngannou je osigurao borbu za naslov protiv prvaka Stipe Miočića što je potvrdio i predsjednik UFC-a, Dana White.

Iako mu je Overeem bio daleko najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, Ngannou je na press konferenciji nakon borbe priznao da mu je Miočić zapravo cijelo vrijeme na umu.

“Nisam mogao prestati razmišljati o Stipi, čak i tijekom ovih priprema. Htio sam se fokusirati isključivo na Alistaira, ali Stipe mi je također cijelo vrijeme bio na umu jer sam znao da je on sljedeći na redu.”

Baš kao što je White kazao nekoliko minuta prije njega, Ngannou ne želi previše čekati i nada se da će bora za pojas biti uskoro dogovorena.

“Što prije je moguće. Nisam ozlijeđen i spreman sam. Nije me bilo deset mjeseci i sada se želim boriti.”

Ngannou je većinu borbi završio nokautom i zato njegova prognoza borbe s Miočićem nije iznenađujuća.

“Borba između mene i Stipe? Završit će isto kao i ostale. Nokautom. Ne predviđam ništa drugo osim nokauta. To je moja vještina i na tome naporno radimo.”

Iako do pojasa planira doći nokutom Ngannou je otkrio da radi i na svojim jiu-jitsu vještinama i to s višestrukim BJJ prvakom, Vinnyjem Magelhaesom.

“To je plan B”, objasnio je.

U oktogon intervjuu nakon borbe Kamerunac je osudio tužne prizore koji ovih dana dolaze iz ratom uništene Libije gdje se izbjeglice na tržnicama prodaju u roblje.

“To je kriminalno…Jebeš rasizam”, kazao je Ngannou, a na press konferenciji je dodatno pojasnio svoje stavove.

“Danas mnogi Afrikanci žele emigrirati iz Libije. Žele bolji život. Traže put prema Europi i prolaze kroz Libiju. No u Libiji ih uhvate, prevare i prodaju kao robove. Vidjeli smo to na televiziji i društvenim mrežama. To mi slama srce. Ja sam isto imigrant i radio sam istu stvar. No to što sam otišao ne znači da sam loš čovjek. Našao sam bolji život i način da pomognem sebi i svojoj obitelji. Da zaradim svoj novac.”

Nagnnou nije službeno nagrađen bonusom, ali je White potvrdio da će se “za njega pobrinuti.” Novac planira potrošiti na trening kamp za Miočića, posjet obitelji u Kamerunu i školu koju je otvorio u rodnoj zemlji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI