Ngannou: Ne uzimam nikakve suplemente jer se bojim da su kontaminirani!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.09.2017 10:37h Autor:

Francis Ngannou

Meč između Juniora dos Santosa i Francisa Ngannoua je trebao biti jedna od poslastica UFC-a 215. No, bivši prvak je pao na doping testu i sada mu slijedi dokazivanje da supstance koje su pronađenje u njegovom tijelu nije uzeo sam, nego su splet nesretnih okolnosti, odnosno kontaminiranih suplemenata kako i sam tvrdi.

Njegov nesuđeni protivnik kamerunsko-francuski nokauter Francis Ngannou ne želi “trčati pred rudo” i suditi JDS-a jer smatra da se tako nešto može svakome dogoditi. No, razočaranje zbog otkaza ovako velikog meča, koji ga je mogao gurnuti izdravno u izazivačku stolicu, nije mogao sakriti.

“Jako mi je žao zbog toga što se meč nije održao na UFC-u 215 jer sam osjećao kako je moj trenutak trebao stići. Osjećam kao da sam propustio veliku priliku. Stoga sam jako razočaran. Nije lako pripremati se za borbu tri mjeseca i onda se ona ne održi. Neki borci su naviknuti na ovu situaciju, no kada ti se to dogodi prvi put, nisi niti svjestan koliko je to zapravo teško i nezahvalno. Trebao sam se boriti u meču koji me mogao gurnuti na sam vrh”, rekao je Ngannou za MMAFighting.

Upitan vjeruje li Brazilcu da se radilo o kontaminiranim suplementima, Ngannou je ostao neodlučan. Ali nije želio žuriti s osudama…

“Ne mogu reći vjerujem mu ili ne, no sigurno ga neću osuđivati. To je situacija koja se može dogoditi bilo kome. Proizvođači suplemenata će ti dati mali ček na tisuću ili dvije tisuće dolara i dat će ti hrpu suplemenata koje uzmeš i ne provjeravaš. Nekada kupiš neprovjerene suplemente, koje također nisi dao testirati. Tako da se ovo može dogoditi bilo kome. Ali ne želim suditi je li JDS kriv ili nije”, objašnjava svoj stav “Predator”.

Upravo radi tog razloga Ngannou izbjegava generalno suplemente…

“Zato nekada kada planiram uzeti neke suplemente, odustanem od toga. Nikada nisam uzeo bilo kakve suplemente jer postoji šansa da su kontaminirani, a onda će netko reći: Evo i Francis je nešto uzeo, pao je na doping testu. Nitko to ne želi doživjeti u svojoj karijeri”, zaključio je “contender” u teškoj diviziji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI