Ngannou: Napravio sam pogrešku i podcijenio Stipu, naučio sam više večeras nego u posljednje četiri godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2018 14:32h Autor:

Francis Ngannou

Vidno razočaran ishodom svoje borbe protiv prvaka Stipe Miočića, Francis Ngannou se na press konferenciji osvrnuo na borbu za pojas teške kategorije koja je predvodila UFC 220 priredbu u Bostonu.

Predator je nakon pet rundi Miočićeve dominacije borbu izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to prvi poraz u UFC-u za Kamerunca koji se impresivnim nastupima uistinu brzinski uspeo gotovo do samog vrha teške divizije. No sinoćnja borba se, umjesto velikog slavlja, za Ngannoua pretvorila u veliku lekciju.

“Naučio sam da ne smijem podcijenjivati protivnika i otkrio sam jedan novi dio ovog sporta. Večeras sam naučio mnogo toga“, rekao je Ngannou na press konferenciji u Bostonu.

“Problem nije bio u skidanju kila. Morao sam izgubiti oko dvije kile što sam napravio u jednom danu. Problem je bio što sam podcijenio svog protivnika i prežestoko sam krenuo u prvoj rundi. (Stipe) je bio čvršći nego što sam očekivao. Pružio je otpor i imao je bolju taktiku od mene.”

Ngannou za poraz ne krivi nikoga osim sebe i svog neiskustva te priznaje da se malo “zaletio” u samom početku meča što ga je kasnije stajalo kondicije, i u konačnici eventualne prilike da pokuša osigurati pobjedu.

“Gledajući unazad, prve dvije runde bih krenuo lakše. Bio bih suzdržaniji i čuvao energiju. Pazio bih na njegov veliki kroše i polako se kretao se prema naprijed. Mislio sam da će pasti unutar prve dvije runde, ali bio je prečvrst. Dotaknuo sam ga i mislio sam da će pasti, ali nije.”

Miočić je pametnom taktikom izmorio Kamerunca i tako mu oduzeo njegova najveća oružja. No Ngannou tvrdi da se nije predao do posljednje sekunde.

“Bilo je teško, pogotovo nakon druge runde. Ali u svojoj glavi ja nikada nisam odustao. Možda sam izgubio ovu borbu, ali dao sam sve od sebe… Bio sam iscrpljen. Umoran. Ali mentalno sam još bio u borbi i dao sam sve od sebe.”

S obzirom na veliku lekciju koju je sinoć naučio, Ngannou se planira vratiti bolji nego ikada.

“Ja sam u ovom sportu tek četiri godine i znam da ću još učiti i napredovati. Ovo što se dogodilo večeras je bila posljednja stepenica i lekcija koju sam trebao naučiti o ovom sportu. Ovo mi je bila prva borba od pet rundi. Nisam znao kako se nositi s tim i napravio sam pogrešku…Naučio sam više u ovoj borbi nego u posljednje četiri godine.”

Još je prerano za reći kada će se Ngannou točno vratiti u akciju, ali Predator je rekao da je spreman boriti se “s bilo kim.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI