Ngannou htio uskočiti protiv Werduma: “Zvao sam ‘matchmakera’ ali…”

UFC 08.10.2017 13:44h Autor:

Francis Ngannou

Francis Ngannou bio je spreman uskočiti u borbu s Fabriciom Werdumom umjesto Derricka Lewisa koji se ozlijedio samo nekoliko sati prije UFC 217 priredbe.

Petorangirani teškaš je razgovarao s novinarima prije eventa u Las Vegasu te je otkrio kako se pripremao biti zamjena jer je imao predosjećaj da bi se nešto moglo dogoditi.

“Pripremao sam se za borbu Werduma i Lewisa. Mislio sam, možda se nešto dogodi. Ne znam zašto sam se pripremao uskočiti kao zamjena. Imao sam osjećaj da bi se nešto moglo dogoditi. Nisam htio preintenzivno trenirati kako ih ostao spreman. Ali sve se dogodilo u posljednji čas. Nije bilo šanse da komisija pristane na zamjenu.”

Ngannou je pokušao kontaktirati UFC, ali bez uspjeha. Werdum se u konačnici borio protiv Walta Harrisa, teškaša koji je trebao nastupiti na uvodnom dijelu programa.

“Pokušao sam nazvati kad sam vidio vijest, ali nisu mi odgovorili. Zvao sam ‘matchmakera’, ali bio je zauzet“, objasnio je 31-godišnji Kamerunac.

Novinar Ariel Helwani ga je zatim upitao bi li pristao na borbu da su mu odgovorili na poziv.

“Ako zovem to je zato što sam spreman.”

No Ngannou ionako već ima veliku borbu ispred sebe. Drugog prosinca na UFC 218 priredbi u Detroitu snage će odmjeriti s bivšim izazivačem i legendom sporta, Alistairom Overeemom. Pobjeda će “Predatoru” vjerojatno osigurati borbu za naslov protiv prvaka Stipe Miočića.

“Nisu mi je obećali, ali znam da ću je dobiti”, rekao je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI