Ngannou: “Dana? Nismo razgovarali više od godinu dana!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.02.2019 11:12h Autor:

Francis Ngannou

U ovom trenutku se dogovara idući protivnik UFC prvaka Daniela Cormiera – izjavio je prije nekoliko dana predsjednik elitne promocije Dana White dodavši da se ne radi o Francisu Ngannou.

Druge tri mogućnosti su Stipe Miočić, Brock Lesnar i Jon Jones, ako pristane dići se u tešku kategoriju i treći put sučeliti s čovjekom kojeg je dva puta već pobijedi.

“Predator” je razočaran ovakvim scenarijem jer smatra da je impresivnim pobjedama protiv Curtisa Blaydesa i posljednje Caina Velasqueza zaslužio ponovno se okušati za pojas UFC prvaka. No, to neće moći reći u lice svom šefu Whiteu iz jednog vrlo praktičnog razloga – s njim nije razgovarao više od godine dana!

Kako se dogodilo da čelnik UFC-a više ne razgovara s borcem kojeg je proglašavao snažnim poput Forda Escorta, predviđao mu je “Hall of fame” karijeru i doveo ga u Las Vegas kako bi bio pod paskom UFC-ovih stručnjaka u “Perfomance Institutu”? Prijateljski odnos je pukao već nakon poraza od Stipe Miočića kada je predsjednik UFC-a javno prozvao Ngannoua za svojeglavost, tvrdoglavost i umišljenost. Zamjerio mu je što je dio priprema odradio u Parizu, zamjerio mu je taktiku u dvoboju protiv Stipe i u konačnici, ako ćemo biti iskreni, zamjerio mu je činjenicu da je UFC u njegov marketing utukao tolike milijune, a on je tako uvjerljivo poražen od američko-hrvatskog borca.

“Nisam pričao s Danom oko godinu dana, možda čak i više”, izjavio je razgovarajući s Arielom Helwanijem kamerunski nokauter.

“Nismo pričali. Ne zovemo jedan drugog na telefon. Ali to ne bi ništa promijenilo… Ja se samo želim boriti za titulu.”

“Predatoru” je svejedno hoće li to biti pravi pojas ili onaj privremeni koji bi trajao dok se ne vrati ozlijeđeni Cormier.

“Meni je svejedno. Može to biti privremeni pojas u teškoj kategoriji ili meč protiv DC-ja. Svejedno mi je. Ja samo želim meč za pojas UFC prvaka.”

Ngannou je svjestan da nema nikakav utjecaj na odluku čelništva UFC-a, no i dalje se nada da bi scenarij mogao biti povoljan za njega…

“Još jednom naglašavam, na kraju će sve ovo odlučiti samo direktori kompanije. Mi nemamo nikakav utjecaj. Oni odlučuju o svemu, ali ja sam uvjeren da zaslužujem biti prvi izazivač”, zaključio je Ngannou.

Thank you for all my team for helping me for this fight 🙏. @marquel_martin @tinoottou @lopez_fernand @mma_factory_paris @francois_maubert @acd_conditioning @tontonmpumbuofficiel .

A post shared by Francis Ngannou (@francisngannou) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI