New York je osvojen, White najavio pohod na Rusiju i Kinu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.11.2016 18:45h Autor:

Dana White

Nakon što je najspektakularniji UFC event u povijesti u potpunosti opravdao epitete kojima ga se najavljivalo, promocija ima u planu idući korak. Prvo žele odraditi event u Rusiji, a nakon toga bi trebala uslijediti Kina.

UFC je u New Yorku jednostavno briljirao. Iako je Dana White nakon eventa rekao da je bilo puno problema te da nije sve bilo niti blizu kako je trebalo, iako to gledatelji nisu mogli primijetiti, činjenica je da je ovo jedna velika pobjeda UFC-a. Sada slijedi plan krenuti na druga dva tržišta, od kojih na jednom UFC već nije uspio.

“Naš fokus nakon New Yorka bit će Rusija i Kina. Ovo sve je trenutno jedna masivna stvar u Rusiji i to planiramo iskoristiti”, rekao je White.

O Rusiji se govori već neko vrijeme, a popularnost sporta u najvećoj europskoj državi, kao i kvaliteta ruskih boraca su dovoljni argumenti za taj potez. Problem UFC-u stvara činjenica da tamo postoji već podosta jaka scena uz nekoliko jakih promocija kojima dolazak svjetskog giganta baš i ne bi odgovarao.

“Ari i ja odlazimo u Rusiju tokom idućih tjedana. Radimo na nekim uistinu velikim potezima, a plan je ostvariti to sve u idućih nekoliko mjeseci. Obećavam vam, kad napokon stignemo u Rusiju, napravit ćemo nešto jako veliko!”

Kina je, s druge strane, dosadašnji najveći UFC-ov poraz. Prvi puta su pokušali provjeriti tržiste 2012. godine, kad su event predvodili Rich Frankin i Cung Le, a drugi puta su to napravili 2014. godine, s Michaelom Bispingom te ponovno Cung Leom. Između toga su odradili i kineski Ultimate Fighter, no najmnogoljudnija država svijeta još nije bila spremna za elitni MMA. Tko zna, možda je priča o nekom tamo Ircu došla i do njih, a znamo kako to izgleda kad Kinezi prihvate neki sportski fenomen.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI