New York demantirao Whitea: “NYSAC nikada nije odbila licencu Conoru McGregoru!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.10.2018 11:31h Autor:

Dana White i Conor McGregor

Atletska Komisija države New York je vrlo brzo demantirala predsjednika UFC-a Danu Whitea koji je braneći se od optužbi da je UFC sudjelovao u napadu McGregora na autobus s borcima u Brooklynu izjavio kako “se Conor više ne može boriti u državi New York”.

U izjavi za MMAFighting glasnogovrnica Lee Park je u potpunosti opovrgnula tvrdnje predsjednika UFC-a. Dapače, izjavila je kako McGregor uopće nije zatražio licencu za natjecanje u toj državi pa je nemoguće uopće prejudicirati kakva bi odluka o istoj bila.

Park potvrđuje da slavni Irac u ovom trenutku nema licencu, ali osnovni razlog je taj što je nije niti zatražio.

White teoriju da je UFC isplanirao Conorov napad na autobus demantirao tvrdnjom: “McGregor se više ne može boriti u New Yorku”

“Ništa se nije promijenilo kada govorimo o statusu licenciranja gospodina McGregora kako bi mogao sudjelovati u natjecanjima u borilačkom sportu u državi New York. Trenutačno nema licencu za natjecanje u New yorku, ali nije niti podnio zahtjeva za licenciranje. Ako i kada podnese taj zahtjev, Atletska Komisija će njegov zahtjev razmotriti i prema našim pravilima će donijeti odluku”, objašnjava Park.

Glasnogovornica u svojoj izjavi nije potvrdila niti namjeru Komisije da spriječi McGregora u nekim budućim nastupima u njihovoj saveznoj državi. Dapače…

“UFC nikada nije pitao bi li Conor McGregor mogao sudjelovati u nekoj borbi u New Yorku. Kao drugo, New York nikada nije odbio potencijalni UFC meč u kojem bi sudjelovao Conor McGregor”, zaključuje Park.

Podsjećamo na Whiteovu izjavu koju je istog dana dao pred milijunskim auditorijem gostujući u popularnom “The Jim Rome Showu”.

“Conor se više ne može boriti u New Yorku. Tamo smo  zaradili 18 milijuna dolara samo od ulaznica. New York mu više ne dopušta da se bori u državi New York. Učinili bi ono što se priča i riskirali ovo za što? Koja bi bila svrha svega?”, tvrdi čelnik UFC-a.

S obzirom da očito ovaj podatak koji je izrekao nije točan, White će morati pronaći neko bolje objašnjenje za optužbe koje je samo par dana prije UFC-a 229 javno rekao njegov prvak Khabib Nurmagomedov.

“Znate što je zanimljivo? Prije nego sam trebao otići na medijski dan, došli su mi iz UFC-a i rekli kako moram ići sam. Pitao sam zbog čega jer ja inače svuda odlazim zajedno sa svojom braćom. Pogledajte Embedded ili bilo koji drugi video, mi smo uvijek zajedno. Nisam znao zašto je to tako, ali prihvatio sam i otišao sam. Vidite što se na kraju dogodilo. Na medijski dan prije prošle borbe smo odlazili svi zajedno, a sada su mi više puta dolazili reći da moram ići sam. Na kraju su dozvoliti da sa mnom idu Ali i još jedan momak. A možete zamisliti što bi bilo da smo došli nas svih 15, koji smo cijeli tjedan svuda išli zajedno. To mi je veliko pitanje”, izjavio je UFC prvak Khabib Nurmagomedov u ponedjeljak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI