Nesuđena UFC izazivačica: “Vrištala sam na Danu Whitea i vrijeđala ga! To mu se svidjelo!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 14:45h Autor:

Sijara Eubanks

Od samog vrha do ponora! Tako bi se mogla opisati situacija u kojoj se preko noći našla nesuđena UFC izazivačica u muha kategoriji Sijara Eubanks. Ova borkinja tankih živaca je još prije nekoliko dana trebala nastupiti u glavnoj borbi UFC-a 230 protiv Valentine Shevchenko za titulu u muha kategoriji, da bi u nastavku drame skoro dobila otkaz radi vrijeđanja Dane Whitea.

Priča ide otprilike ovako. UFC je odlučio upravo Eubanks ponuditi meč za titulu nakon što je Jonna Jedrzejcyzk odbila prihvatiti dvoboj protiv Shevchenko na UFC-u 230, umjesto na UFC-u 231. Negativna reakcija javnosti na par Shevchenko vs. Eubanks, koji istini za volju zaista nema previše smisla, je natjerao Danu Whitea da sve to prekriži i stvari vrati na staro. Shevchenko je vraćena na popis borbi UFC-a 231 zajedno sa starom protivnicom Poljakinjom Jedrzejczyk. To je razbijesnila Eubanks do te mjere da je u naletu mržnje i bijesa izvrijeđala Danu Whitea na društvenim mrežama poručivši mu “da će platiti svoj potez”.

UFC se umjesto otkaza, koji su mnogi predviđali, odlučio Eubanks ponuditi Roxanne Modafferi na istom popisu borbi što je ona prihvatila. U razgovoru za The MMA Hour, Eubanks je opisala čitavu situaciju iz svoje perspektive.

“Sve se ovo dogodilo iznenada. Nazvao me moj menadžer i pitao koliko težim. Rekla sam mu da mi je kilaža u redu na što mi je on rekao da se borim 3. studenog. Bila sam u ekstazi. Skakala sam do stropa od sreće. Bio je to najveći trenutak moje karijere. Nisam čak pitala radi li se o Valentini. Samo sam pristala”, opisuje Eubanks čija je sreća jako kratko trajala.

“Tako da sam vrlo brzo potpisala ugovor. Sve se izdogađalo u trenutku. Nazvali su me i dobila sam ugovor na stol u samo dva dana.”

“Ali samo par dana kasnije, sjećam se da je bio utorak…,azvao me moj rođak i rekao mi je da mi je meč otkazan. Nisam mogla vjerovati i tvrdila sam da mi meč nije jebeno otkazan. Ali na to je on rekao da je meč jebeno otkazan. Otišla sam na Twitter i tamo sam vidjela da je u pravu. Tako da sam se samo osam dana pripremala za meč za titulu UFC prvakinje u muha kategoriji”, otkriva vatrena Eubanks.

“Nazvala sam menadžera (Ali Abdelaziz op.a), ali ga nisam mogla dobiti. Srce mi je puknulo. Shvatila sam niti Ali ne zna jer nije odgovarao. Bila sam ljuta i na njega i kada sam ga konačno dobila na telefon izvrijeđala sam ga i rekla mu da želim razgovarati s Danom Whiteom. Dao mi ga je na telefon. Vrištala sam na Danu. Očito da mi je to u krvi. Govorila sam mu da me zajebao i da ću svima to reći. Rekla sam mu da je propustio najveće iznenađenje u povijesti UFC-a jer bi nokautirala Valentinu”, dodaje.

Kako je White reagirao?

“Njemu se to čak i svidjelo. Volio je to što sam tako emotivna. Bila sam na parkingu i vikala sam na njega iz petnih žila. Vrištala sam i vrijeđala ga. Pokušao je nešto odgovoriti, ali nisam slušala, samo sam vrištala. Na kraju razgovora se nasmijao rekao je da mu je ovo sve bilo sjajno i da će pokušati nešto učiniti. Da sam samo pustila da prođe, totalno bi me izbacili iz igre. Ali sam mu objasnila da mene ne mogu preveslati i da neću pristati na ovo. Na koncu je i on učinio dobru stvar i dobila sam meč protiv Roxanne”, odgovara.

Ovo je drugi put da Eubanks propušta priliku postati UFC prvakinja u muha kategoriji. Finalistica TUF-a se trebala boriti protiv Nicco Montano za inauguralni pojas, no tada nije uspjela proći službenu vagu. Nadamo se da će biti i treća sreća…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI