Nestrpljivi “Jacare” se našalio: Nakon Romera idem na Danu Whitea!

UFC 20.11.2015 09:51h Autor:

Ronaldo

Otkako je Anderson Silva prestao biti prvak UFC-ove srednje kategorije krajolik čitave divizije se promijenio. Pojavili su se neki novi izazivači i svi žele što prije dobiti priliku napasti neporaženog prvaka Chrisa Weidmana. Jedan borac koji polako gubi strpljenje je Ronaldo "Jacare" Souza.

Jacare je kao i trenutni izazivač Luke Rockhold došao iz Strikeforce promocije u UFC i pokazao se kao ozbiljni kandidat za titulu. Nije izgubio od 2011. i od tada je nanizao osam pobjeda, od čega pet u UFC-u.

Zadnji čovjek koji ga je pobijedio je upravo Rockhold, ali Souza nije opterećen tim porazom već samo želi svoju priliku boriti se za pojas. Souza će se 12. prosinca suočiti s Yoelom Romerom i u šali je izjavio da nakon te borba tražiti glavu UFC-ovog predsjednika Dane Whitea.

"Ovako stvari stoje, ako pobijedim Romera, a to će se i dogoditi, nakon njega idem na Danu Whitea(smijeh). Ne mogu ići na "matchmakera" jer je Joe Silva premalen, ali Dana je malo veći.

Ja sam idući izazivač, nije me briga tko će dobiti ili izgubiti iduću borbu za naslov. Želim razbiti Romera, jako opakog borca. Pobijedit ću ga i bit ću idući izazivač. Samo želim uzeti pojas. Nije bitno hoću li ga uzeti Lukeu ili Chrisu, samo želim biti prvak.

Priča o borbi s Rockholdom je davno završena, ali volio bih ponovno dobiti priliku boriti se s njim. U Strikeforceu sam više puta tražio tu borbu, ne znam zašto nikada nije došlo do nje."

Ako Souza zaista pobijedi Romera nema sumnje da će on biti idući izazivač, ali postoji jedan problem. Ako Rockhold pobijedi neporaženog Weidmana, trenutni prvak će gotovo sigurno dobiti priliku za neposredni revanš. U tom slučaju će "Jacare" morati ponovno čekati svoj red, a onda bi se Dana White trebao početi ozbiljno brinuti za svoje zdravlje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI