Ugovorena borba dvaju posljednjih Invicta prvakinja u UFC-ovom Octagonu

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.03.2019 18:22h Autor:

Megan Anderson i Felicia Spencer

Čini se da UFC nema namjeru gasiti žensku perolaku diviziju. To se vrlo lako da zaključiti po tome što su u svoje redove doveli Invicta prvakinju, Feliciu Spencer te su je odlučili upariti protiv njena prethodnice, Megan Anderson.

Porazom Cris Cyborg od Amande Nunes, kojim je izgubila titulu UFC prvakinje do 66 kilograma, vjerovalo se kako je budućnost te UFC-ove divizije više nego upitna. Borkinje koje su u toj kategoriji nastupale u Ultimate Fighteru ili nisu potpisane ili su se spustile u bantam, a novih akvizicija nije bilo. Zapravo, UFC već neko vrijeme ima tek dvije prave borkinje te kategorije na rosteru. Osim Cyborg, tu je Megan Anderson.

Upravo je Anderson bila vrlo glasna prema svojim poslodavcima po pitanju toga da trebaju nešto pod hitno učiniti s divizijom. Više puta je kritizirala djevojke koje se spuštaju u bantam te činjenicu da UFC ne dovodi ništa novo. No, sada se to ipak dogodilo. Članica promocije postala je Felicia Spencer te će upravo njih dvije biti uparene.

Spencer (6-0) je u studenom prošle godine postala Invicta prvakinja i to prva nakon što je naslov napustila Megan Anderson povodom odlaska u UFC. Ipak, svoju Invicta titulu neće braniti budući da je i ona povučena u UFC. Tako će promocija napokon imati prvu pravu borbu u toj kategoriji, a ne neku gdje djevojke odlaze iz bantama u perolaku (De Randamie, Holm, Zingano, Nunes…). Spencer je visoka tek 168 cm, prema čemu je niža i od većina borkinja u bantamu, no do sada nije niti razmišljala o promjeni kategorije. Uostalom, jako joj dobro ide.

Pitanje je koliko će joj dobro ići protiv Anderson (9-3, 1-1 UFC), koja je čak 15 centimetara viša od nje i osim toga će imati ogromnu prednost u rasponu ruku. Anderson je inače u UFC-u starala porazom od Holly Holm, no vratila se pobjedom prekidom nad Cat Zingano u svojoj drugoj borbi. U pitanju je ona borba gdje je došlo do posjekotine nakon pogotka nožnim prstom u oko.

Borba ove dvije djevojke odlazi na Fight Night u Rochesteru, kojeg 18. svibnja predvodi borba između Kevina Leea i Rafaela Dos Anjosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI