Nepošten potez UFC-a: Dali otkaz svom veteranu 2 mjeseca prije isteka dvogodišnje suspenzije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.08.2018 16:31h Autor:

Tom Lawlor

Tom Lawlor više nije dio UFC-a. “Filthy” (Prljavi) je dobio otkaz u elitnoj promociji što je priličan šok za sve MMA fanove koji su pratili njegovu karijeru.

Naime, otkaz se dogodio samo dva mjeseca prije isteka njegove dvogodišnje suspenzije radi pada na doping testu. Netom prije nego što se mogao vratiti u Octagon, ovaj MMA veteran je obaviješten o tome da UFC više ne računa na njega.

Ova situacija je prilično neobična i iz još jednog razloga. Naime, Lawlor je tijekom suspenzije više puta tražio od svoje promocije “ispisne” papire kako bi mogao nastupati u drugim promocijama koje ne mare za USADA-inu suspenziju. No, UFC mu nije htio poništiti ugovor pa je Lawlor sreću potražio u pro-hrvanju. Plan je bio po isteku suspenzije vratiti se u Octagon. Taj se plan očito izjalovio.

Pa će tako njegov meč protiv Coreya Andersona 6. ožujka 2016. biti  upamćen kao njegov posljednji u UFC-u.

35-godišnji Lawlor je bio dio UFC-a više od 10 godina, a do Octagona je stigao preko “reality showa” “The Ultimate Fighter”. Ukupno je u  karijeri ostvario 10-6, a u UFC-u 6-5.

“Sve stvari dolaze do svog kraja, pa tako i moje vrijeme u UFC-u. Danas sam informiran da sam dobio otkaz od strane UFC-a, unatoč tome što mi je USADA-ina suspenzija gotovo završila. A moje prethodne molbe da ranije dobijem svoje papire su odbijene. Iako je ovo dosta neočekivano, sada mi se otvaraju neke druge mogućnosti. Veselim se u budućnosti pokazati neke svoje nove kvalitete svojim fanovima”, zaključio je Lawlor u izjavi za MMAFighting.

Lawlor je pao na zabranjenu susptancu Ostarine, a iako je u tijelu pronađena jako mala količina te tvari, nije uspio dokazati da se radilo o kontaminiranim suplementima. Na koncu ga je USADA suspendirala na dvije godine.

Pokazalo se da je to ujedno bio i njegov UFC kraj…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI