Neporaženi UFC-ov borac već godinu i pol bez nastupa: Niti mi se javljaju niti mi nude borbu!

UFC 23.10.2017 18:06h Autor:

Alberto Mina

UFc-ov neporaženi velteraš, Alberto Mina, već je 16 mjeseci bez ugovorene borbe, premda za to nema apsolutno nikakvog pravog razloga. Sada se napokon odlučio obratiti medijima.

Ukoliko ste se pitali gdje je ovaj vrlo atraktivni neporaženi borac te zašto nema ugovorenih borbi, napokon možete saznati. 35-godišnji Mina (13-0, 3-0 UFC, 6 KO, 6 SUB) je promociji pristupio 2014. godine te je svake godine odradio po samo jednu borbu. Za te pauze su razlog bile ozljede, no od njegove pobjede protiv Mike Pylea, koju je ostvario u lipnju prošle godine, nije bilo nove ugovorene borbe za ovog brazilskog borca koji živi u Hong Kongu.

“Iz nekog meni nepoznatog razloga, ponude za borbe ne dolaze. Jedno vrijeme nisam imao menadžera, no sada sam i to našao, ali ponude i dalje ne dolaze. UFC nema puno neporaženih boraca na rosteru, a ja sam slavio i u sva tri nastupa u promociji”, rekao je Mina, koji se svidio svakome tko ga je uspio popratiti u nekom od njegovih nastupa. Još je dodao:

“Možda trebam prozivati ljude, iako to nije moj stil. Možda to UFC traži od mene. Imam 35 godine i nemam vremena za dvije misije napada na titulu, tako da to mora krenuti sad. Neporažen sam, gotovo sve borbe sam dobio prekidom i želim velika imena poput Carlosa Condita ili Thiaga Alvesa, to su borci na koje sam se i sam ugledao prije nego sam došao u UFC. Spreman sam i želim pravi brawl protiv udarača koji želi to isto.”

Mina je u svojoj prvoj UFC borbi savladao japanskog borca Shinzo Anzaia, dok je u druga dva nastupa savladao veterane Yoshihira Akiyamu i Mikea Pylea. Još je dodao nešto što bi mu moglo pobuditi nadu za nastupom:

“Bit ću ovog vikenda u Sao Paolu i već sam rekao Minotauru kako sam spreman uskočiti u bilo koju borbu srednje ili poluteške kategorije, ukoliko se netko ozlijedi. Trenutno sam na oko 90 kilograma. On se samo nasmijao, ali ja se nisam šalio.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI