Neovisno o plasmanu u Ultimate Fighteru, UFC neće ponuditi ugovor "rasistu" Manawaroi

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.02.2014 16:58h Autor:

TUF Nations

Tyler Manawaroa, 19-godišnji australski borac, koji je sudionik trenutne sezone The Ultimate Fightera, neće postati UFC borac, neovisno o plasmanu u showu. Naime, na njegovom Instagram profilu pronađena je fotografija okarakterizira rasističkom, a prvi je to objavio Kajan Johnson, još jedan sudionik showa.

Kajan Johnson, kanadski borac i sudionik Ultimate Fightera prije koji dan je, na Instagram profilu Tylera Manawaroe, australskog sudionika istog showa, pronašao fotografiju koju se ukratko može opisati kao "tamnoputo dijete koje se nalazi u šoping kolicima, uz komentar 'pripremi se od malih nogu za život između rešetaka', ispod nje".

Johnson je to objavio na svom twitter profilu, reagirao je i trener kanadske ekipe Patrick Cote, a na kraju i sam Manawaroa koji je, uklonivši fotografiju, izjavio da je to postavio prije godinu i pol dana iz šale koja dolazi od stereotipa kako tamnoputi muškarci završavaju u zatvoru te da rasizam zapravo nije smiješan i da mu je žao. Dodao je i da on kao osoba maorskog porijekla, što je također tamna rasa, nikako ne može biti rasist. No, možda bi mu ta isprika i upalila da kao komentar pored slike ne stoji "damn niggers".

Danas je došla i službena poruka iz UFC-a koju prenosimo u cijelosti: "UFC je angažirao komisiju koja je trebala provjeriti pozadinu boraca koji će nastupiti na showu, no zbog ranijeg datuma ove fotografije, ona im je promakla. UFC je organizacija koja se apsolutno protivi svakoj diskriminaciji te smo obavijestili Manaearou da, neovisno o uspjehu u showu, njemu neće biti ponuđen ugovor i prilika da se natječe u UFC-u."

Manawaroa je u showu samo jednu borbu od nastupa u finalu 16. travnja, no čini se da od njegovog nastupa neće biti ništa. Velika šteta, zbog jednog nepromišljenog djetinjastog čina, 19-godišnji talentirani borac, koji je pobijedio u svih svojih deset dosadašnjih borbi, možda nikada neće dobiti priliku dokazati se na velikoj pozornici.

Priča na Twitteru se nastavlja, gdje se javljaju i Tylerovi tamnoputi prijatelji koji govore da nikada nije bio rasist, a veliki broj njih je napao Johnsona tvrdivši da se po jednom postupku tada 17-godišnje osobe ne može suditi o njegovom karakteru. Johnson je odgovorio: "Reagirao sam u bijesu kada sam to vidio i nisam želio da Tyler ostane bez ugovora. Najradije bih to sve povukao da mogu." Vjerujemo da ovoj priči možda još uvijek nije kraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI