Neovisno o ishodu borbe protiv Overeema, Mir se ne misli umiroviti

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.01.2014 21:29h Autor:

Frank Mir

Franku Miru za četiri dana slijedi borba koja bi ovom UFC-ovom pioniru mogla presuditi oko nastavke njegove karijere u najjačoj svjetskoj organizaciji. Frank Mir je danas najavio da vjeruje u svoju pobjedu, no da se, neovisno o ishodu, još ne namjerava umiroviti.

UFC veteran Frank Mir u subotu će odraditi svoju 23. borbu (od 25 u cijeloj karijeri) u oktogonu. Protivnik mu je Alistair Overeem kojeg većina analitičara smatra favoritom, a isti su također uvjereni da poraz u ovoj borbi znači i otkaz u UFC-u. Mir se ne zabrinjava takvim stvarima.

"Nebitno o ishodu subotnje borbe znam da to neće biti moj posljednji nastup", rekao je Mir dodavši: "Još uvijek sam mlađi od većine boraca u teškoj kategoriji. Umiroviti se namjeravam tek kada počnem gubiti od protivnika koji nisu najviša klasa, a to se za sada još uvijek nije dogodilo".

Mir je u nizu od tri poraza. Nakon što je izgubio borbu za naslov od Juniora Dos Santosa, uslijedili su porazi od Daniela Cormiera i Josha Barnetta. Mir je to objasnio: "Ta tri poraza nisu poljuljala moje samopouzdanje. Izgubio sam od Juniora koji je u to vrijeme bio najbolji borac svijeta, zatim sam izgubio od Cormiera u jednom dosadnom meču, dok je borba protiv Barnetta trebala biti proglašena nevažećom, jer je sudac prekinuo, a nije bilo potrebe za to."

Mir je dodao da bi u slučaju njegovog umirovljenja se trebalo umiroviti većina boraca te da se svaka divizija sastoji od pet boraca. Iako osobno nije naglasio znači li to da bi se borio i izvan UFC-a u slučaju otkaza, dojam je da Mir ne vjeruje da mu otkaz slijedi i u slučaju poraza.

Možda se Mir vodi činjenicom da još niti jednom bivšem UFC-ovom prvaku u modernije vrijeme nije uručen otkaz iz organizacije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI