Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(Ne)očekivan pad nekada najvećeg UFC potencijala | Fight Site

(Ne)očekivan pad nekada najvećeg UFC potencijala

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2017 20:44h Autor:

Erick Silva

UFC on FOX 26 donio je možda i posljednju borbu svojevremeno najvećeg UFC potencijala, Ericka Silva. Borca kojem je UFC više puta pomogao da se podigne, namještao mu lake protivnike nakon poraza, no sve to nije imalo nikakvog efekta.

Rijetko koji borac imao je višestruko takav vjetar u leđa od strane UFC-a, kao što je to imao Erick Silva. Još od ljeta 2011. godine, kada je pristupio promociji pa kroz nekoliko godina kada je redovno od UFC-a dobivao prilike da se što lakše digne nakon pada. Promocija je vjerovala u potencijal tog brazilskog borca, nerijetko je nagrađivan i bonusima, sve s ciljem da mu to možda pozitivno djeluje na psihu, no pravog uspjeha nije bilo. Sa subotnjom borbom protiv Jordana Meina možda je napokon završena njegova UFC priča, nakon sedam pobjeda i osam poraza. Ali, krenimo od početka.

2011. godine u UFC je pristigao 27-godišnji Brazilac skora 12-1, prvak Jungle Fighta, najjače brazilske MMA promocije. Nadimka “Tigar”, impresivne muskulature, gdje je apsolutno svaki mišić na svoje mjestu i lica manekena, automatski je to borac na kojeg će svatko obratiti pažnju. I početak njegove karijere bio je impresivan. Odmah je došla pobjeda, nakon toga neoprez ga košta poraza diskvalifikacijom nakon udaraca u potiljak, u borbi koju je do tada dominirao, da bi se vratio pobjedom protiv Charliea Brennamana. UFC je svakako imao novu brazilsku zvijezdu. A zahvaljujući njegovom mladolikom izgledu, UFC ga je mogao graditi kao mladog talentiranog borca.

Prvi problemi dolaze u četvrtoj borbi, kada je Jon Fitch ipak bio predobar hrvač za njega, ali UFC mu isporučuje Jasona Higha za brzi oporavak. Novi ozbiljan ispit slijedi protiv Dong Hyun Kima, no Silva je tu brutalno nokautiran. Ipak, promocija je za svog novog ljubimca imala posebne planove pa mu isporučuju Takanorijan Satoa, vjerojatno najlošijeg borca koji je nastupio u modernom UFC-u. Ekspresna pobjeda nokautom, uz Silvin već četvrti bonus, donosi mu njegov prvi main event, Fight Night u Cincinatiju i borbu protiv Matta Browna. U prvoj rundi te borbe smo vjerojatno vidjeli najbolje UFC izdanje Ericka Silva, a samo nevjerojatna brada Matta Browna je presudila pobjednika. Silva je u drugoj rundi pao i doživio novi poraz. Još uvijek nije uspio spojio dvije UFC pobjede, iako je tri godine već bio u promociji.

Nakon novog poklona UFC-a u liku Mikea Rhodesa i nove pobjede te bonusa, slijedi borba protiv veterana Josha Koschecka i još jedna pobjeda. Erick Silva je napokon uspio spojiti dvije pobjede kao UFC borac. I tu je sve stalo. Nakon što je prvi puta spojio dvije pobjede, prvi puta je spojio i dva poraza, od Neila Magnya i Nordinea Taleba, a pobjeda nad Luanom Chagasom je samo smirila situaciju prije nove serije od dva poraza. U lipnju ga je nokautirao Yanci Medeiros, a u subotu ga je u potpunosti izdominirao Jordan Mein. Ne bi trebalo čuditi ukoliko Silva dobije otkaz iz promocije, uostalom nastup u prvoj borbi cijelog eventa dokaz je da UFC više ne računa na njega.

Na kraju Erick Silva ostaje samo još jedan dokaz toga što se može napraviti marketingom. Mnogi su vjerovali kako je ovo borac koji će napraviti velike stvari, da bi na kraju ispao borac koji je izgubio apsolutno svaku borbu putem koje je imao priliku iskoračiti. Hoće li nam nedostajati? Barem je pružao uzbudljive borbe, čemu svjedoći sedam zarađenih bonusa, no mislimo kako jednostavno nema više što ponuditi ovdje. Uostalom, više nije niti mlad, ovog ljeta napunio je 33 godine. UFC priča Ericka Silve vjerojatno je završila.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI