Nema nade za Overeemovu TRT dozvolu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2013 08:20h Autor:

Alistair Overeem

Doping test kojem se podvrgnuo Alistair Overeem nakon odrađene borbe protiv Antonia "Bigfoota" Silve otkrila je da je nekadašnji Dremov, Strikeforceov i K-1 prvak imao iznimno nisku razinu testosterona tijekom borbe, čak i kad su u pitanju "obični" ljudi, a ne profesionalni sportaši koji se bave borilačkim sportovima.

Zbog toga su krenula nagađanja da bi Overeem mogao tražiti dozvolu za hormonalnu testosteronsku terapiju, ali službeno se od njega nije moga dobiti nikakva izjava o toj temi. Overeem se nakon poraza od Bigfoota odlučio na ignoriranje medija određeno vrijeme.

Keith Kizer, predsjednik Atletske Komisije Nevade, odlučio je jasno dati do znanja kakav je njihov stav o TRT dozvolama za borce koji su u prošlosti već bili kažnjen zbog nedozvoljenog dopinga i uporabe steroida. Poslužio se Vitorom Belfortom kao primjerom, ali mnogi vjeruju kako je to bila zapravo poruka upućena Overeemu i njegovom timu.

"Ne vidim kako bi Belfort mogao kod nas dobiti dozvolu za TRT. Zaista ne vidim načina, a pomalo mi ga je i žao jer shvaćam njegovu situaciju, jer znam da mu je razina testosterona prilično niska bez terapije", rekao je Kizer.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI