Nema iznenađenja: Weidman i Rousey obranili titule prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.07.2014 09:51h Autor:

Weidman VS Machida

Pred malo više od deset tisuća gledatelja u Mandalay Bay Events Centeru u ranim jutarnjim satima po našem vremenu ove nedjelje održao se iznimno zanimljiv UFC 175 u kojem su u dva glavna meča večeri ulog bili titule prvaka, ali njihovi vlasnici ni nakon završenih mečeva nisu promijenjeni.

Chris Weidman po drugi je puta u svojoj karijeri branio pojas koji je osvojio nakon iznenađujuće pobjede nad Andersonom Silvom, a ovog puta suparnik mu je bio njegov sunarodnjak Lyoto Machida. No, ishod je praktički bio jednak, ali fanovi su bili oduševljeni borbom. Weidman i Machida pružili su fantastičan meč tijekom svih pet odrađenih rundi.

Aktualni prvak krenuo je vrlo agresivno, baš kao što je i najavio u jednoj od svojih izjava danoj ranije tijekom tjedna, no kako je meč odmicao tako je borba postajala sve ujednačenija, što se posebno odnosi na posljednje dvije runde.

Činilo se u tom razdoblju da je Machida bio nešto kondicijski spremniji i imao je nekoliko zaista fantastičnih napada, odlično je pogađao Weidmana koji je nekim čudom uspio sve to izdržati i privesti meč kraju. Suci su s bodovanjem 49-45, 48-47, 49-46 jednoglasno odlučili da prvak i dalje ostaje Weidman.

Ronda Rousey stigla je na UFC-u 175 do svoje prve pobjede klasičnim nokautom i, kao što smo već naviknuli od nje, meč je bio prilično kratak, sve se završilo unutar prve minute prve runde kad se Alexis Davis onesvijestila od udaraca koje je primila u parteru.

UFC 175:

Chris Weidman def. Lyoto Machida – jednoglasna sudačka odluka
Ronda Rousey def. Alexis Davis – KO (R1 0:16)
Stefan Struve vs. Matt Mitrione – otkazano
Urijah Hall def. Thiago Santos – jednoglasna sudačka odluka
Marcus Brimage def. Rusell Doane – podijeljena sudačka odluka

Urijah Faber def. Alex Caceres – Submission (RNC R3 1:09)
Kenny Robertson def. Idlemar Alcantara – jednoglasna sudačka odluka
Bruno Santos def. Chris Cammozzi – podijeljena sudačka odluka
Rob Font def. George Roop – TKO (R1 2:19)

Luke Zachrich def. Guilherme Vasconcelos – jednoglasna sudačka odluka
Kevin Casey def. William Bush – TKO (R1 1:01)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI