Nelson: U meču protiv Cro Copa bi se mogao vratiti korijenima – borbi u parteru!

UFC 18.10.2011 11:20h Autor:

Mirko Filipović vs. Roy Nelson

Desetak nas dana dijeli do desetog ulaska Mirka Filipovića u UFC-ov oktogon. Protivnik u posljednjoj ugovornoj borbi za američku promociju je Roy Nelson.

“Big Country” ili kako ga mediji vole nazivati MMA debeljko, u razgvoru za SBNation najavljuje pobjedu, a možda i povratak svojim korijenima – borbi na parteru.

Mnogi zaboravljaju da je Nelson majstor brazilske jiu-jitse i da je  to njegova osnovna borilačka vještina. Učenjem borbe u stojci, postao je toliko dobar boksač da se u posljednjim nastupima isključivo oslanja na svoje šake.

Razmišlja li o Cro Copu kao o pobjedniku Prideovog Grand Prixa i MMA legendi ili kao o borcu koji nije uspio u UFC-u?

“Uvijek gledam kompletnog borca, a ne samo njegove nedavne rezultate. Tako fanovi gledaju na nekoga: Samo prate što je posljednje učinio. Kao borac i kao sportaš moraš procijeniti kompletni nečiji opus, ne samo što što se dogodilo jučer. Zanima me što je postigao u prošlosti, koji su mu uspjesi jer nikada ne znaš… Može postojati iskra, može se vratiti nešto po čemu je bio poznat i ono što je učinio u posljednjih 25 godina”, odgovara Nelson.

Upitan o Cro Copovoj taktici i činjenici da će hrvatski borac možda i posljednji put ući u UFC-ov oktogon, Nelson odgovara:

“Sve je moguće. Bitno je da shvatite kako je potpuno nebitno imaš li jednu borbu u ugovoru ili ti slijedi još 12. To nikada nije bio faktor u slobodnoj borbi. Mirko je sportaš, a sportaši ulaze u kavez kako bi pobijedili. Dokle god želi tu pobjedu, to je ono što te plaši kod bilo kojeg protivnika. Pravi ispit je to što i taj čovjek na drugoj strani kaveza želi biti bolji od tebe. Uvijek moraš dati sve od sebe i razmišljati da će on također učiniti isto.”

Može li ostati na nogama i izmjenjivati udarce s jednim od najboljih udarača u MMA svijetu?

“Mislim da mogu ostati u stojci s njim baš kao što sam to učinio i s nekim drugim najbolji teškašima svijeta. Izmjenjivao sam udarce s Juniorom dos Santosom. Ne znam, možda se za ovu borbu vratim svojim korijenima i načinu na koji sam pobijedio prvih pet ili šest borbi koje su sve stigle prisiljavanjem na predaju. Tko zna, možda me sputa to što sam ja ipak MMA borac”, priznaje Nelson i dodaje da bi bježanje od borbe u stojci bilo upravo sputavnje u njegovom slučaju.

Ima li pritiska zbog mogućeg otkaza? On, baš kao i Cro Cop, suočen je s dva poraza u nizu. Treći bi mogao biti koban…

“Uvijek postoji pritisak od toga da ćeš izgubiti borbu, tako da nije bitno. U UFC-u možeš dobiti otkaz zbog jednog poraza, a možeš ostati u rosteru iako si izgubio pet puta zaredom. Nije bitno tko si, niti što si napravio za UFC. Nema nekog posebnog pravila ili razloga. Dok sam na 100 posto, stvarno me nije briga. Ako mogu uspravno držati glavu gore, to je jedino bitno.”

Kako vidi ishod meča s Mirkom Filipovićem?

“Jedino što vidim jest da će sudac meni dignuti ruku na kraju. Ne mogu predvidjeti hoće li biti nokaut, prisiljavanje na predaju ili odluka. Siguran sam da ću dati sve od sebe i nadam se da ću pobijediti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI