Nelson: Prije je Cro Cop iskorištavao tuđe greške, a sada drugi to čine njemu

UFC 25.10.2011 10:14h Autor:

Roy Nelson

Posljednja tri Cro Copova protivnika, Pat Barry, Frank Mir i Brendan Schaub o hrvatskom borcu su govorili samo u superlativima odbivši u startu teoriju prema kojoj su najbolji Filipovićevi dani ostali u Japanu.

Gotovo identične izjave s mnogo poštovanja daje i Roy Nelson koji će naredne nedjelje stati nasuprot bivšoj Prideovoj zvijezdi.

Upitan o lošim Cro Copovim nastupima u posljednje vrijeme, Nelson je u intervjuu za Yahoo Sports odgovara…

“Svi prebrzo sude. Znam to po sebe i svom primjenu. Ljudi govore o stvarima koje ne razumiju. Mirko se u posljednjih nekoliko borbi sučelio s vrlo teškim protivnicima. I dalje je to isti borac kao iz 2007., nešto je samo stariji. Vjerojatno je i malo mudriji zbog iskustva. Prije se on fokusirao na tuđe greške i znao ih je iskoristiti, a sada su drugi kapitalizirali neke njegove pogreške. Borci su evolvirali da bi to mogli napraviti”, smatra Nelson i dodaje:

“Vjerujem da je to isti stari Cro Cop. Sada je samo još opasniji jer želi svima dokazati da se i dalje može boriti. To je uvijek zastrašujuća stvar.”

Hoće li borba protiv Cro Copa ostati na nogama ili će se preseliti u parter? Majstor BJJ-a Nelson, čini se, nema ništa protiv ove druge opcije.

“Ako hoće skočiti u guard, što se mene tiče, to je OK. Nemam ništa protiv toga. Mislim da svaki borac mora imati takav stav pun samopouzdanja kao što Mirko ima. Mora misliti da je dobar u BJJ-u, udarcima i svemu drugome. Ako si u UFC-u, moraš biti spreman na sve.”

Nelsonova težina i njegov “pivski” trbuh najčešći su predmet rasprave kada se govori o ovom američkom borcu. “Big Country” nije htio previše polemizirati o svojoj trenutačnoj težini, no nasmijao se kada su ga upitali da li ga takva pitanja vrijeđaju…

N”e vrijeđa me. Kada pričaju o mojoj težini, onda znam da sam slavan. Jer kada pričaju o slavnima, obično samo spominju tri stvari. Njihovu težinu i koliko su dobili ili izgubili. S kime spavaju, a ja spavam samo sa svojom ženom. To ih ne zanima kod mene. Treća je novac, ali niti to ih kod mene previše ne zanima. Zato se koncentriraju na težinu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI