Nelson: Mirko i dalje udara jako snažno!

UFC 30.10.2011 10:10h Autor:

Roy Nelson (Photo by Combatlifestyle.com)

Roy Nelson je bio posebno dobro raspoložen nakon pobjede protiv Mirka Filipovića koja mu je osigurala nastavak karijere u UFC-u.

UFC-ov debeljko više i nije tako pretil kao što smo ga navikli gledati i priznaje kako je u zadnjih nekoliko mjeseci kvalitetnom pripremom izgubio oko oko 13 kilograma sala, ali i da je dobio nešto kvalitetnih mišića. Na press konferencije je priznao i da mu je u pripremi za Cro Copa najviše pomogao rad sa svojim donedavnim rivalom – Frankom Mirom.

Iako je nokautirao Cro Copa u trećoj rundi noćašnjeg dvoboja, Nelson je komplementirao hrvatskom borcu na predstavi…

“Da se ne želi povući, ne bi morao. I dalje bi se mogao boriti. On je jedan od onih koji i dalje udaraju vrlo snažno. Itekako je kompetitivan”, kaže Nelson.

Roy je u prvoj rundi pokazao i napredak u hrvačkim tehnikama, ali je i uspješno srušio Cro Copa što mu je u prošlosti teško polazilo za rukom protiv nekih drugih protivnika.

“Pokušavam biti kompletniji borac i dodajem još neke stvari u svoj arsenal. Jednostavno napredujem i evoluiram”, objašnjava.

U drugoj rundi Cro Cop je bio u velikom naletu i činilo se da je Amerikanac u problemima. Kako je to izgledalo iz njegovog kuta?

“Pogodio me ljevicom i to me bacilo u defenzivu. Navaljivao je sve dok nisam uspio posložiti stvar u glavi. Uspio sam se vratiti”, opisuje Nelson i zaključuje da je presudan bio desni kroše s kojim je ošamutio Filipovića prije nego što je uspio završiti na parteru.

Nakon osvajana The Ultimate Fightera, ovo je Nelsonu bila treća pobjeda u UFC-u. Uz tri slavlja ima i dva poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI