Neki UFC-ovci dobivaju ekstra novac od Monstera

UFC 13.07.2015 09:50h Autor:

UFC kavez

Gledatelji koji su proteklog vikenda pratili UFC 189 su primijetili logotip energetskog pića Monster na hlačicama nekih sportaša poput onih Roryja MacDonalda ili Connora McGregora. Poznato je kako od 1. srpnja UFC borci više ne smiju imati druge sponzore unutar oktogona osim službene sportske marke Reebok pa su fanovi, ali i neki UFC-ovci, ostali iznenađeni i zbunjeni.

Prvi je reagirao Ben Rothwell koji je na društvenoj mreži ustvrdio da "je netko dobio još novac sa strane"… Dakako, to je napisao razočarano i nezadovoljno s obzirom da su ostalim sportašima sponzorska sredstva sada vrlo ograničena.

Vrlo brzo se oko ove teme oglasio Dan Diaz, inače vlasnik MMA marke Hitman, koji je dobio pravu informaciju od svog prijatelja Hansa Molenkampa koji je zadužen za sponzoriranje MMA-ja od strane kompanije Monster. Objašnjenje koje je ponudio preko Twitter društvene mreže je očekivano; neki borci, koji su od strateškog interesa UFC-a i kompanije Monster, su dobili dodatan novac da bi promovirali energetsko piće. Ti borci su redom: Rory MacDonald, Connor McGregor, Donald Cerrone, Quinton Rampage Jackson, Dominick Cruz, Anthony Pettis, Johny Hendricks, Ronda Rousey, Cain Velasquez i Daniel Cormier.

S obzirom da je Monster UFC-ov sponozor, ovi će borci dozvoljeno nositi njihov logotip unutar oktogona i za to će dobivati dodatan novac.

Pitanje je koliko će se to svidjeti drugim borcima koji na to nemaju pravo. Ponovno se pokazalo da su neki borci jednakiji od drugih kada je u pitanju UFC. Gotovo svi već spomenuti borci koji imaju dodatan ugovor s Monsterom, dobivaju i dodatan novac od Reeboka jer su njihovi "individualni manekeni". Nije na odmet spomenuti i da su to više manje najplaćeniji UFC-ovci općenito…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI