Neil Seery: Borba u Belfastu protiv McCalla bit će moj posljednji MMA nastup

UFC 22.09.2016 20:15h Autor:

Neil Seery

Borba protiv Iana McCalla, koju će odraditi 19. studenog u Belfastu, biti će posljednja u karijeri popularnog irskog borca muha kategorije, Neila Seerya.

37-godišnji Seery (16-12, 3-3 u UFC-u) je u UFC pristigao 2014. godine, kao prvak Cage Warriorsa te je odmah odradio fantastičnu borbu protiv Brada Picketta, no u njoj nije uspio doći do pobjede. Vrlo uzbudljivim nastupima nastavio je i nakon toga te je ostvario dvije pobjede u nizu, nakon čega je uslijedio poraz od Louisa Smolke.

Kraj 2015. godine obilježila mu je pobjeda nad Jonom De Los Reyesom, gdje je napokon osigurao i već ranije zasluženi bonus, dok je posljednji nastup imao u svibnju, kad je poražen od Kyojia Horiguchia sudačkom odlukom. Upravo ta borba presudila da ovaj otac četvero djece odluči završiti svoju karijeru:

“Imam 37 godina i svakim danom gledam mlade borce kako se penju u rankingu, kako napreduju i kako treniraju, a ja uz svoje obiteljske obaveze i posao koji imam ne mogu to tako pratiti. Horiguchi je bio potpuno drugačiji borac protiv mene, nego kad se borio protiv Demetriousa Johnsona. Nikad nisam susreo borca muha kategorije toliko snažnog kao što je on bio u toj borbi. To je sve do novog pristupa treninga, ovi momci su punopravni profesionalni sportaši, a ja to nisam nikad bio. Svejedno se borim s njima, no ja nikad nisam bio nigdje tek da kažem kako tamo nastupam, pa tako niti u UFC-u. Zadovoljan sam svime što sam postigao i vrijeme je kako završim s time ponosan i sretan.”

McCall bi također mogao imati svoju posljednju borbu, posebno u slučaju da Seery dođe do pobjede. Ono što je sigurno, ova borba ne bi trebala nikoga razočarati i nema sumnje kako će obojica u kavezu ostaviti sve što imaju. Na nama je samo da uživamo dok još možemo!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI