Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Neil Magny: Sucima nije lako presuditi ovakvu borbu, a Kelvin je sjajan protivnik | Fight Site

Neil Magny: Sucima nije lako presuditi ovakvu borbu, a Kelvin je sjajan protivnik

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2015 17:50h Autor:

Neil Magny

Odluku kojem je slavio protiv Kelvina Gasteluma, Neil Magny je prokomentirao vrlo realno i objektivno. Priznao je da je bio loš posljednje dvije runde, ali se nadao da je u prve tri napravio dovoljno za pobjedu, što se tako i ispostavilo.

Magnyu zapravo gotovo nitko nije davao šanse za trijumf, a on je sve iznenadio. Da je bila riječ o borbi na tri runde, moglo bi se reći kako je ovo bio jedan izuzetno uvjerljiv nastup. Ipak, slaba izvedba u četvrtoj i petoj dionici malo je bacila sjenu na ovu vrijednu pobjedu. Nešto o samoj borbi te o tome kako je izgledao tako dobro, rekao je on sam.

"Naravno da se osjećam sjajno nakon pobjede, on je odličan borac kojeg nikako nije lako savladati. Plan je bio da se pokušam fokusirati na boks, no vrlo rano mi je prišao i nekoliko puta me dobro pogodio, pa sam morao promijeniti nešto. Tada sam se odlučio prebaciti na hrvanje, u koje imam veliko povjerenje i to je uspjelo", bio je Magnyev plan, a onda je pokušao objasniti kako je to izgledalo po rundama:

"Prve tri runde sam bio vrlo dobar i vjerujem kako sam ih dobio, no posljednje dvije sam bio u velikim problema. Ipak je potrebno malo više od dva tjedna da bih se kvalitetno pripremio za borbu na pet rundi. Ja uvijek tražim nove izazove, pa sam tako prihvatio i ovo, no čim se vratim u dvoranu početi ću raditi na stvarima koje bi trebale učiniti da budem bolji u borbama na pet rundi. Moram napredovati i to mi je namjera."

Mnogi smatraju da je četvrta runda trebala biti 10-8 za Gasteluma, no UFC-ovi suci su još jednom dokazali da im je jako teško donijeti takvu odluku. Tako su te prve tri runde ipak bile dovoljne, a Neil je samo rekao da razumije suce, čiji posao nikako nije lagan.

"Na kraju borbe sam bio uvjeren kako sam izgubio posljednje dvije runde. Nadao sam se kako sam prve tri runde napravio dovoljno da bih dobio borbu, no nisam bio siguran te sam čekao odluku. Sucima sigurno nije bilo lako ovo presuditi i zbog načina na koji se Kelvin bori. On je borac koji neprestano ide naprijed i zbog toga uvijek stvara probleme protivniku", usput je i pohvalio svog protivnika.

Za 2. siječnja je bila dogovorena njegova borba protiv Stephena Thompsona, na UFC 195 eventu, a prije ove borbe je govore kako će nastupiti i tamo. No, nakon ovog rata u trajanju od 25 minuta možda se nešto ipak promijenilo. Ipak je Neil nastupao čak deset puta u posljednje dvije godine te ostvario devet pobjeda. To još nikome nikad nije uspjelo.

"U ovom trenutku razmišljam samo o tome da se odmorim do kraja godine te da svoj um i tijelo dovedem u stanje koje će mi dozvoliti da iduće godine ponovno budem na visokom nivou. Mislim kako će 2. siječnja možda ipak biti prerano, no tko zna što vrijeme donosi. Moj je cilj uvijek biti spreman", rekao je na kraju.

Čini se kako će UFC ipak morati tražiti novog protivnika za Wonderboya Thompsona. Magny je svakako zaslužio odmor, a kad se vrati ga možda dočeka i borba za prvog izazivača velter kategorije. Nakon ovakvih rezultata u posljednje dvije godine, nitko ne bi rekao kako je nezasluženo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI