Neil Magny spreman izjednačiti UFC-ov rekord: Uloženi trud napokon dolazi na naplatu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.10.2014 13:56h Autor:

Neil Magny

U subotu bi smo mogli dobiti izjednačenje jednog UFC rekorda, koji datira iz 2007. godine. Neil Magny će pokušati doći do pete pobjede u tekućoj godini te izjednačiti uspjeh koji je do sad postigao tek Roger Huerta.

Gasan Umalatov, Tim Means, Rodrigo de Lima i Alex Garcia. To su četiri borca, koja je u 2014. godini savladao Neil Magny (12-3, 5-2 u UFC-u). William Macario u subotu će pokušati ne postati peto ime na listi ovog bivšeg člana američkih oružanih snaga, koji bi tom pobjedom izjednačio rekord od pet pobjeda u jednoj tekućoj godini. Taj je rekord ostvario Roger Huerta, 2007. godine, naravno ako se računa samo vrijeme otkad je ukinut turnirski način unutar UFC-a.

"Sav uloženi trud napokon dolazi na naplatu. Uložio sam jako puno u sebe, gledao sam što i kako treba raditi da napredujem i sve što sam napravio u 2014. godini, pokazuje da sam radio sjajno. Imao sam tešku prošlu godinu, no ona me je natjerala na ovo, da nije bilo toga ne bih nikad shvatio neke stvari. Vratio sam se u dvoranu i odradio nevjerojatnu godinu. No, još nisam nisam gotov, idemo i po petu u nizu", rekao je Magny.

Magny je bio ugodno iznenađenje 16. sezone Ultimate Fightera, gdje je došao do polufinala te je nemjerljivo postigao najveći uspjeh od svih sudionika iste (pobjednik Colton Smith i finalist Mike Ricci više niti nisu u UFC-u). U međuvremenu se spustio u velter kategoriju, gdje sa 191 cm visine ima startnu prednost pred gotovo svim borcima. Sad ide u svoju četvrtu borbu unutar nešto više od pet mjeseci razmaka.

"Mislim da sam doživio blagoslov što sam sreo neke pravo ljude u pravo vrijeme. Nate Marquardt je veliki faktor mog napretka, odličan je trening partner, koji ti daje do znanja gdje si bio slab, na čemu moraš poraditi i koje stvari dodati u trening. Dozvolit će mi da uživam u uspjehu, no odmah nakon toga me podsjeti da je ovo tek dio puta i da uvijek trebam raditi na tome da postanem sve bolji."

Iako mu je niz sjajan, Magny nije u Top 15 poretku, no njemu se tamo niti ne žuri. Mlad je, talentiran i unutar pobjedničkog niza. Jednostavno, misli da nije pametno preskakati stepenice, kao neki drugi borci, koji unutar ovakvih nizova traže napad na vrh.

"Uvjeren sam kako ostavljam dobar dojam i da divizija i fanovi sve više znaju tko sam ja. No, sigurno neću istupiti i reći pogledajte me, ja sam idući na redu da budem izazivač. No, ovakvim nastupima i nizom dajem ljudima do znanja da sam tu, neka me prate i vidjet će gdje ću biti za godinu dana. Nisam se još borio s najboljim borcima, idem korak po korak i svakom borbom napredujem. Realna situacija je da ovom pobjedom nađem svoju mjesto u Top 15 i nastavim put prema Topu 10. To je cilj za ovu borbu i kraj ove godine te odmah i plan za iduću."

Magny je prošle godine nastupio u Brazilu, kad je bio ugušen od strane Sergia Moraesa. Sad se vraća i uvjeren je da je puno spremni na to: "Brazil je drugačiji od svega, sama atmosfera je drugi svijet i to je utjecalo na mene i moj prvi nastup u toj državi. Navijaju prije i za vrijeme borbe, no ja većinu stvari koje izgovaraju ne razumijem, pa me to ne dira. Osjetio sam to već jednom i sad znam što me čeka te mi se neće dogoditi nepažnja kao prošli put. Sretan sam što opet nastupam u Brazilu i jedva čekam da sve krene."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI