Neil Magny objasnio zašto je prozvao Usmana i kako ga namjerava pobijediti

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2018 14:56h Autor:

Neil Magny

Neil Magny napravio je nakon pobjede protiv Craiga Whitea nešto što do sada nismo vidjeli. Prozvao je Kamarua Usmana, jednog od najdominantnijih boraca velter kategorije. Objasnio je zašto je to napravio te kako ga namjerava pobijediti ukoliko dođe do njihove borbe.

Kamaru Usman (13-1, 8-0 UFC) do sada je odradio osam UFC borbi i u svima je upisao pobjedu. Šest puta od toga bilo je odlukom, dva puta prekidom, a unutar tog cijelog niza izgubio je tek dvije runde. Posjeduje nevjerojatnu kombinaciju eksplozivnosti, snage i hrvačke tehnike te je to ono zbog čega većina boraca niti ne razmišlja o tome da se bori protiv njega. Ali, Neil Magny (21-6, 14-5 UFC) nije jedan od njih. On je u nedjelju upisao svoju novu UFC pobjedu, a odmah nakon nje je prozvao upravo Nigerijca.

“On je do sada dokazao kako je sjajan borac. Toliko toga je postigao u ovoj kategoriji do sada, a sada je Top 5. Tako da mi itekako ima smisla prozvati ga jer je to borac koji se dokazao već toliko puta do sada. Ukoliko dođe do prilike za tu borbu, naravno da ću je prihvatiti. Ukoliko se to ne dogodi, vidjet ćemo što će se dogoditi”, prokomentirao je Magny svog potencijalnog protivnika.

Ali, kako napreduje Usman, tako i Magny smatra da je on sve bolji kroz svoju UFC karijeru. To što je jedan od najaktivnijih boraca na rosteru svakako ima svojih prednosti, kroz skupljanje zlata vrijednog iskustva.

“Ja također borbu po borbu potvrđujem kako sam sve svestraniji i sve bolji borac. Svaku borbu bolje udaram, bolje hrvam te napredujem i u grapplingu. Mislim kako sam u posljednje vrijeme posebno dobro napredovao u mentalnom dijelu, a to je ono što će me vratiti na vrh divizije te u priliku da krenem prema tituli.”

Do sada za Usmana nitko unutar UFC-a nije imao rješenje, ali Magny smatra kako ima kvalitete za postaviti se onako kako je potrebno da bi se neutraliziralo njegove najveće kvalitete.

“Ono što me čini dobrim borcem je to što se mogu prilagoditi svakom protivniku. Kamaru je u prošlim borbama pokazao puno toga, no hrvanje je njegova najveća kvaliteta. Ipak, mene nije strah gdje god borba ode. Ukoliko želi borbu na nogama, prebiti ću ga tamo, ukoliko želi hrvati, pronaći ću i tamo način za pobijediti ga. Napraviti ću nešto iz garda, ili ću se uspjeti okrenuti pa doći u gornju poziciju i tamo ga završiti. Nemam straha, kamo god borba ode, mogu ga pobijediti. Ali kod te borbe me posebno motivira ono što mogu dobiti pobjedom u njoj.”

Hoće li UFC Magnyu dati ovu priliku, vjerojatno ćemo saznati unutar idućih nekoliko tjedana, kada bi trebalo krenuti ugovaranje idućih borbi unutar UFC-ove velter kategorije. Od kandidata za borbu protiv Usmana, tu je svakako i Darren Till.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI