Neil Magny: Nadam se da ću se boriti i šesti put ove godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2014 13:24h Autor:

Neil Magny

Neil Magny je uspio u svom naumu da postane tek drugi borac u UFC povijesti s nizom od pet pobjeda u jednoj kalendarskoj godini. No, kaže kako je spreman i na šestu, ukoliko se pruži prilika te se odmah vraća u dvoranu pripremati se i čekati poziv.

William Macario bio je težak ispit za Neila Magnya, no ponovno se pokazala inteligencija ovog američkog borca, koji je pravim pristupom i taktikom došao do pobjede. "Planirao sam kontrolirati tempo i mislim da sam uspio u tome. Nekoliko puta me uspio izbaciti iz rutine, no nisam dozvolio da me emocije i ono što ide s tim ponesu, ostao sam čiste glave i nastavio raditi sve po svom planu", rekao je.

Macaria je završio u trećoj rundi, nakon što je i prve dvije bio bolji, no nije uspijevao napraviti konkretnu završnicu. No, nije mu se žurilo, kontrolirao je borbu te na kraju upisao pobjedu prekidom, kao što je želio: "Nisam očekivao da će, ukoliko uspijem ostvariti plan, doći do treće runde, no iznenadio me, prikazao je bolju kondiciju nego što sam očekivao. Mislio sam da će biti agresivniji i prije se potrošiti, no na kraju nije bitno. Spreman sam bio na sve opcije, pa tako i na tu treću rundu u kojoj sam završio borbu."

Pet pobjeda u nizu je sjajan skor u velter kategoriji, odnosno riječ je o najduljem aktivnom nizu među trenutno  aktivnim borcima ove divizije. Ipak, Magny ne želi prognozirati gdje mu je mjesto, iako mu je drago da je dokazao svoju vrijednost. "Ova godina je dokazala da sam borac na kojeg treba obratiti pažnju u ovoj diviziji. Ovo što sam postigao je do sad uspio samo jedan borac. Ne želim se nigdje smjestiti niti prognozirati koliko mogu ili prozivati nekoga. Vraćam se u dvoranu, gdje ću nastaviti raditi na sebi i čekati idući poziv", skromno i pametno je ustvrdio.

Rekord je izjednačen, ozljeda nije bilo, pa ne čudi da bi Magny volio doći i do šeste pobjede te postati apsolutni rekorder: "Spreman sam za još jednu borbu ove godine i nadam se da ću dobiti poziv i priliku da postavim rekord. Sretan sam i blagoslovljen što sam iz svih borbi izašao bez ozljeda, pa bi bilo sjajno da nastavim ovaj nevjerojatan niz. Jasno mi je da sam napravio nešto nevjerojatno, što nikad ne bih očekivao. I meni je čudno što sam se borio toliko puta, no tako se poklopilo i ne mogu biti sretniji."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI