Neil Magny: Dok sam mlad i zdrav nikad neću odbiti borbu, uvijek sam spreman i u treningu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.11.2015 19:05h Autor:

Neil Magny

Neil Magny je najaktivniji UFC-ov borac, to nema nikakve sumnje. A sve to zbog toga što se apsolutno drži one često borilačke izreke "protiv bilo koga, bilo gdje". Pred teški izazov koji mu slijedi ovog vikenda, objasnio je zašto je baš on opcija s kojom UFC neće pogriješiti ako im zatreba zamjenski borac na nekom eventu.

Tri mjeseca nakon što je kao zamjena uskočio u borbu protiv Ericka Silve te savladao brazilskog borca, Neil Magny ponovno će se naći u UFC-ovom kavezu. I to mjesec i pol ranije nego što je bilo očekivano, budući da je imao dogovorenu borbu protiv Stephena Thompsona na UFC 195. Nakon ozljede Matta Browna, UFC se upravo njega sjetio kao zamjenskog protivnika za Kelvina Gastelumu. Borbu su mu ponudili, a on ju je prihvatio.

"Matt Brown je moj trening partner te sam vidio kad se ozlijedio. Nakon toga je došlo do preporuke kako ne bi bilo pametno da nastupi, a dva dana kasnije sam ja dobio poziv da ga zamijenim. Naravno da sam prihvatio, odnosno pozivu sam se i nadao. Cijelo vrijeme sam u treningu i u dobroj formi te sam sretan što se opet borim. Nema sumnje kako ću odraditi dobru borbu", rekao je, a onda objasnio zašto nastupa tako često:

"Imam jedan svoj vlastiti stav o tome. U ranijim stadijima karijere imao sam situacija kad sam se htio boriti, ali nikako nisam uspijevao ništa dogovoriti. Tako da sada, dok sam god mlad i zdrav, nikad neću odbiti niti jednu borbu i koristit ću svaku priliku za nastup, ukoliko se ona pojavi."

Magnyu će to tako biti deseta borba u posljednje dvije kalendarske godine. Prošle godine je ostvario pet pobjeda, izjednačivši rekord Rogera Huerte, a ovu godinu je otvorio s dvije pobjede. Nakon toga je uslijedio poraz od Demiana Maie, no brzo je to prebolio pobjedom protiv Ericka Silve. Ukoliko savlada Gasteluma, bit će mu to deveta pobjeda u dvije godine, a tome nitko nije došao niti blizu, barem otkad je UFC ukinuo evente s više borbi u jednoj večeri. No, čeka ga jako teška zadaća.

"Kelvin Gastelum je težak protivnik, koji je već odradio preko nekoliko sjajnih borbi. On je jedan veliki radnik, ali i tip borca koji uvijek ide naprijed. Vrlo je snažan, odličan hrvač, no ja imam podosta veliku prednost u rasponu ruku. Da bi razmišljao o hrvanju, prvo mora vidjeti na koji će mi način skratiti tu distancu", ukratko je prokomentirao svog protivnika te objasnio kako ne vidi problem niti ako ga Gastelum uspije srušiti:

"Mnogi ljudi smatraju kako ja baš nisam najkvalitetniji na podu, ali jiu jitsu je moje najjače oružje, to je ono s čime sam i ušao u ovaj sport. Moj stil je raznovrstan, mogu raditi sve i svuda se dobro osjećam. Nemam problema niti u jednom aspektu borbe i prihvatit ću svaku poziciju u kojoj se nađem."

Obojica će ova borba biti nešto novo, jer po prvi put nastupaju u glavnoj borbi eventa. No, onome što to nosi se Magny iznimno veseli.

"Prvi put se borim na pet rundi, no sretan sam zbog toga. Jedva čekam vidjeti što mogu u ovakvoj borbi, a uvjeren sam kako sam tjelesno i kondicijski spreman za ovaj izazov. Na kraju borbe vidim suca gdje podiže moju ruku i proglašava me pobjednikom", rekao je.

Borba je na rasporedu u subotu, u meksičkom Montereyu. Event na kojem se održava zapravo je finalni event druge sezone latinoameričkog Ultimate Fightera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI