Neil Magny: Dajte mi redom borce od 11. do 1. mjesta, riješiti ću ih do prosinca

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.12.2017 14:40h Autor:

Neil Magny

Nakon najveće pobjede u karijeri, još jedne u nizu onih gdje je do trijumfa došao kao autsajder, Neil Magny iznio je dojmove o borbi protiv Carlosa Condita te kratko najavio ono što planira za iduću.

Iako je već u svom rezimeu imao pobjede nad Kelvinom Gastelum, Johnyem Hendricksom, Hectorom Lombardom i mnogim drugim borcima, Neil Magny ponovno je unaprijed otpisan prije borbe protiv Carlosa Condita. Na kraju je uspio provesti sjajnu taktiku, iskoristiti ono gdje je pronašao svoju prednost i doći do pobjede. Odmah nakon borbe, upitan je o svom protivniku i načinu na koji se on borio te onome što je napravio da to anulira i dođe do pobjede.

“Ovo je bio Condit kakvog sam očekivao. Znao sam da će biti neizvjesna borba i znao sam da ćemo udarcem vraćati na udarac. Tako je i bilo sve dok nisam vidio kako je hrvanje jedini način na koji mogu doći do prednosti i kako mogu dobiti ovu borbu. Iznenadilo me što mu je taktika bila više bazirana na grappling, no zadovoljan sam kako sam odgovorio. Naravno, neke stvari mogu uvijek biti bolje, kao što sam mogao biti aktivniji i agresivniji u stand upu. Ipak, u globalu sam izuzetno zadovoljan ovim nastupom”, rekao je Magny, kojem je ova pobjeda 12. od početka 2014. do danas, po čemu je najbolji borac u cijeloj promociji. Pretekao je Donalda Cerronea, s kojim se do sada nalazio na 11 te s kojim sada dijeli prvo mjesto po najviše pobjeda od 2013. do danas (13).

Condit je krenuo s očekivanom taktikom, odnosno s pokušajima da Magnya izbaci iz balansa. Ipak, ovaj je bio spreman na to te je kontroriranjem iznenadio Condita. Kada je uspio doći do prednosti na hrvačkom polju, vidio je da je to ono što pali te je na taj način nastavio sve do kraja borbe, koju je na kraju dobio čistom sudačkom odlukom.

“Očekivao sam njegovu taktiku upravo takvu kakvu je imao. Ja osobno bih se protiv sebe isto tako borio, tako da sam upravo za to trenirao i pripremao se. Carlos je odradio domaću zadaću i krenuo je na to. Znao sam da će mi napadati prednju nogu i time me pokušati izbaciti iz balansa, ali pripremili smo se za apsolutno svaki aspekt ove borbe i nije postojalo nešto čime me može iznenaditi.”

Ova pobjeda došla je nakon poraza od Rafaela Dos Anjosa, ali i nakon obiteljske tragedije koja na neki način nije izašla u MMA javnost. Naime, prije točno dva mjeseca, Magnyev brat smrtno je nastradao u prometu, kada je na njega naletio vozač. Neil je to otkrio tek u razgovoru s medijima te je dodao kako mu je to bilo još nešto što je ovaj cijeli proces otežalo. Ipak, prošao je kroz to tako što je uspio izvuči neku dodatnu snagu. I sada se osjeća sjajano i spremno napraviti ono što je potrebno da se nađe na vrhu.

“Osjećam se sjajno, Carlos je jedan od onih boraca na koje sam se ugledao kada sam počinjao s ovim i sjajno je pobijediti ga. Bilo je puno pritiska u pripremi za ovu borbu i nije bilo lako. Imao sam teške trenutke u privatnom životu također i sretan sam što je sada sve na pravom mjestu. Slobodno mi dajte sve po redu, od 11. mjesta do prvog, redom ću ih sve riješiti do idućeg prosinca.”

U samo pet godina kao UFC borac, Magny je uspio nastupiti već 18 puta (Cerrone je tu na 19). Ne bi nas trebalo čuditi ako 2018. ponovno bude ona u kojoj će odraditi četiri ili čak pet nastupa, kao što se dogodilo 2014. i 2015. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI