Ne miriše na dobro za Diaza: Optužnici dodana još dva kaznena djela!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.07.2018 12:36h Autor:

Nick Diaz (Instagram)

Stvari se ne razvijaju na najbolji način za Nicka Diaza na suđenju koje se održava upravo ovih dana, a zbog kojeg mu prijeti i zatvorska kazna.

Na saslušanju održanom ovog tjedna na sudu u Las Vegasu, tužiteljstvo je optužnici dodalo još dva kaznena djela iz domene nasilja u kući. Glavni tužitelj je za američke medije potvrdio da će se Diaz suočiti i s optužbom za “nanošenje ozljeda davljenjem” i “nasilje u kući s fizičkim posljedicama”.

“Radi dodatnih informacija koje smo dobili, dodane su dva nova kaznena djela već postojećoj optužnici”, izjavio je nakon suđenja glasnogovornik Državnog odvjetništva.

Diazov odvjetnik Ross Goodman smatra da za tako nešto nije bilo nikakvog razloga i da će tijekom postupka uspjeti dokazati da Diaz nije kriv. Novo ročište bi se trebalo održati 31. srpnja, a do tada će Diaz ostati na slobodi jer je platio jamčevinu od 18 tisuća dolara.

Na prošlom ročištu tužiteljstvo je tražilo povećanje jamčevine na 100 tisuća dolara, ali je sud to odbio.

“Iznenađeni smo jer je država dodala dvije dodatne optužbe na Nickov račun s obzirom da za to nema nikakvog razloga ili dokaza. Ali neovisno o tome, sigurni smo da ćemo dokazati da je Nick nevin kroz ispitivanje svjedoka koje slijedi. Iskazi navodne žrtve su kontradiktorni i neistiniti”, rekao je Goodman.

Podsjećamo kako je Diaz uhićen prije nekoliko mjeseci radi napada na jednu djevojku upravo u trekutku kada se glasno špekuliralo o njegovom povratku u kavez.
________________________________

MMAFighting je nedavno otkrio detalje policijskog izvještaja koji otkrivaju kakve se sve optužbe stavljaju na teret popularnom borcu. U izvještaju tako stoji kako je žrtva opisala navodni napad koji se dogodio u privatnoj kući pored bazena. Tamo se tvrdi da je “Diaz zgrabio svoju žrtvu za glavu, zabio u pod i kasnije davio”.

Izvještaj dodatno otkriva da žrtva ima ozljede koje su posljedica pada na rub bazena u trenutku kada ju je Diaz bacio na pod. Policajci su zamijetili “da je žrtva bila u velikoj boli u trenutku stizanja na mjesto incidenta i nije mogla hodati”. Odvezena je u bolnicu s potencijalnom dijagnozom loma kuka. U izvještaju također stoji “da su joj noge bile pune modrica, a ogrebotine i modrice su viđene i na njezinom vratu te glavi”.

Diaz i žrtva su bili u povremenoj vezi (također stoji u izvještaju), a razlog sukoba je, prema njezinim riječima, bila treća osoba s kojom ju je Diaz varao. U trenutku kada ga je sučelila s tom činjenicom, izgubila je živce i bacila mu je čašu vode u lice. Prema policijskom izvještaju tada je Diaz izgubio živce “te ju je zgrabio za glavu, zabio u pod i udarao njezinom glavom u tlo”.

Diazova priča se, prema policijskom izvještaju, znatno razlikuje. On pak tvrdi da ju je pokušao baciti u bazen, ali se ona  uhvatila za njega prilikom pada te je zato završila na rubu bazena udarivši se pritom u kuk.

Žrtva je policiji također priznala kako Diaz do sada nikada nije bio agresivan i nasilan, osim u posljednjih nekoliko dana. Tvrdi da je počtak njegove agresije povezan s uporabom kokaina, a da su se i dan ranije posvađali što je rezultiralo modricama na njezinim bedrima.

Diaz u UFC-u nije nastupio još od 2015. godine i meča protiv Andersona Silve. Posljednjih mjeseci se glasno šuškalo o njegovom povratku u Octagon, no on će očito sada morati pričekati neko vrijeme.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI