Ne bori se, a popularnost raste! McGregor skočio na ljestvici ESPN-ovih najpopularnijih sportaša

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.05.2018 19:55h Autor:

Conor McGregor

Iako MMA borbu nije odradio od studenog 2016. godine, a prošle je godine odradio tek boks “egzibiciju” protiv Floyda Mayweathera, popularnost Conora McGregora raste, čemu svjedoći službena ESPN ljestvica popularnosti.

ESPN za ovu ljestvicu inače koristi tri parametra. Prvi je broj pretraživanje na društvenim mrežama, koji su pretvorili u koeficijent, a kao referentna veličina im je poslužio podatak kod Cristiana Ronalda, kojeg su postavili na 100 bodova po istoj ljestvici. Drugi podatak krije se u vrijednosti sponzorskih “endorsement” ugovora, dok je treći podatak popularnost na društvenim mrežama, odnosno broj pratitelja. U obzir se uzima Facebook, Twitter i Instagram.

Na ljestvicu su uvrstili sto sportaša, gdje se našlo šest boksača, a Conor McGregor jedini je MMA borac na istoj. Zanimljivo, s ljestvice su ispala dva vrlo jaka imena. Ronda Rousey je 2016. godine na istoj ljestvici zauzela čak treće mjesto, prošle godine pala je na 17., a ove je godine niti nema. Anderson Silva bio je 39. na prošlogodišnjoj ljestvici, no na istoj više nema niti njega. McGregor zato raste. Prije dvije godine bio je 37., prošle godine 25., da bi se ove godine našao na 18. mjestu ljestvice. To je samo dokaz kako se sportaš ne mora baviti isključivo svojim sportom da bi mu popularnost porasla. Uostalom, njegovi incidenti bili su pravi MMA bomba te vjerojatno i najčitanije vijesti iz MMA svijeta.

Što se tiče ljestvice, spomenuti Ronaldo nalazi se na prvom mjestu, drugi je LeBron James, dok se na trećem mjestu nalazi Lionel Messi, a četvrti je još jedan nogometaš, Neymar. Peto mjesto je pripalo Rogeru Federeru, šesti je Tiger Woods, dok je sedmi Kevin Durant. Najbolje plasirani boksač je Floyd Mayweather Jr. na 14. mjestu, a idući je Anthony Joshua, koji se nalazi na 46. mjestu. Na ljestvici se još nalaze Canelo Alvarez, Gennady Golovkin, Manny Pacquiao i umirovljeni Vladimir Kličko.

Cijelu ljestvicu možete pogledati na službenim ESPN stranicama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI