Nazire li se kraj “talačke krize” u perolakoj kategoriji?

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2016 12:13h Autor:

Edgar vs. Aldo

Uz Conora McGregora, Dana White je ovih dana najtraženija osoba. Pitanja je mnogo, a samo nam njih dvojica mogu dati potrebne odgovore. Jedan je navodno umirovljen, nalazi se na Islandu i trenutno izbjegava bilo kakav susret s novinarima, a drugi unatoč brojnim brigama oko UFC-a 197, sada ima pune ruke posla zbog situacije koja je ugrozila povijesni UFC 200 event.

Jedno od glavnih pitanja koje se nameće ovih dana je ono koje se odnosi na pojas u perolakoj kategoriji. Iako mnogi žele ponovno gledati meč između Diaza i McGregora, dosta je i onih koji se suosjećaju s ostalim borcima u perolakoj kategoriji. Prije svega s Joseom Aldom i Frankiejom Edgarom, borcima koji su najviše patili zbog McGregorovih izleta u velter. Njih dvojica se umjesto nastupa s Ircem i borbe za ‘pravi’ pojas, moraju zadovoljiti međusobnim susretom koji će jednom od njih donijeti onaj privremeni.

Već dugo traje, kako je mnogi mediji nazivaju, talačka kriza u perolakoj kategoriji. Ipak, ta situacija bi se uskoro mogla promijeniti u korist boraca koji su najviše patili za vrijeme UFC-ovog podilaženja svojoj najvećoj zvijezdi.

“McGregorov stvarni odlazak u mirovinu bi značio da je pojas upražnjen. Mi smo objavili da McGregor neće nastupiti na UFC-u 200, ta borba je otkazana. Sada je pravo pitanje je li on zaista umirovljen? Ako je, onda je taj pojas upražnjen i za njega će se boriti Aldo i Edgar”, izjavio je sinoć Dana White.

UFC 200 je na rasporedu 9. srpnja u novoizgrađenoj T-Mobile Areni, a već sutra nas očekuje konferencija za medije na kojoj bi mogli saznati nešto više informacija, među kojima i odgovor na pitanje iz naslova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI